Rovaniemeläisten joukkue alkaa olemaan valmis kaudelle 2017-2018.

Oona Sarajärvi

Yhdysvaltalainen Fossen täydentämään RoKin joukkuetta

Rovaniemeläisten Mestis-joukkue vahvistuu Yhdysvaltain yliopistosarjassa pelanneella Alex J. Fossenilla. Uuden sopimuksen myötä rovaniemeläisjoukkue on viittä vaille valmis alkavaan kauteen.

Minnesotalainen hyökkääjä Alex Fossen on pelannut viimeiset neljä kautta Clarksonin yliopistojoukkueessa NCAA-sarjassa. Viime kaudella 23-vuotias hyökkääjä keräsi yhteensä yhdeksän (5+4=9) tehopistettä 30 ottelussa.

RoKin päävalmentaja Petri Karjalaisen mukaan Fossen on erittäin motivoitunut pelaaja, joka haluaa kehittyä eteenpäin yliopistouran päätyttyä.

− A.J. tuo omilla vahvuuksillaan lisäelementtejä meidän hyökkääjistöön. Hän on suoraviivainen, vahva maalinedustalla ja todella kamppailu- ja luisteluvoimainen pelaaja, Karjalainen luonnehtii uutta tulokasta.

Fossen itse kertoo olevansa innoissaan uudesta paikasta ja sen tuomasta uudesta elämänkokemuksesta. 

− Tuon RoKille oman aggressiivisen ja suoraviivaisen panokseni jäällä ja pyrin tätä kautta auttamaan joukkuetta menestymään. Minulla on korkeat odotukset joukkuetta ja itseäni kohtaan. 

Fossen saapuu Rovaniemelle 1. syyskuuta ja on mukana joukkueen vahvuudessa kotijäällä jo mahdollisissa Suomen Cup -otteluissa tai viimeistään harjoitusottelussa IPK:ta vastaan 13. syyskuuta.

Fossenin sopimus on yksivuotinen ja hänen myötä RoKilla on 23 sopimuspelaajaa. Koeajalla on neljä pelaajaa, joista puolustaja Taneli Marjeta (24) saapui viimeisimpänä Uleåborg AIK:sta Suomi-sarjasta.

Urheilutoimenjohtaja Jani Mikkola sanoo ettei etsi enää aktiivisesti uusia pelaajia.

− Seuraamme try out-pelaajien ja mahdollisten liigayhteistyöpelaajien tilannetta. Joukkue lyödään lukkoon syyskuun aikana.

Lue myös

RoKin maalintekopelissä parannettavaa - "Ollaan hukattu todella paljon laadukkaita maalipaikkoja"

MESTIS | 23.12.2017 18:11
RoKi on joulutauolle jäätyään sarjataulukossa sijalla seitsemän. Rovaniemeläisjoukkueen luotsina toimiva Petri Karjalainen pitää syyskautta monelta osin onnistuneena, mutta näkee joukkueessaan vielä ulosmittaamatonta potentiaalia, joka on jäänyt ajoittaisten virheiden jalkoihin. lue lisää

Kolme toivetta: Tasaista tehokkuutta ja terveyttä Lappiin

MESTIS | 23.12.2017 18:00
Rovaniemeläisten syyskausi on ollut kuin vuoristorata-ajelu: välillä on menty vauhdin huumassa ja välillä lähes kädet silmillä. Ajoittaiset onnistumiset ovat näyttäneet RoKin olevan varteenotettava nippu pudotuspelejä ajatellen, kunhan kevät tasaa peliesitykset. lue lisää

Heinolan lauantaiset tappelupukarit pelikieltoon

MESTIS | 7.11.2017 11:08
Lauantain ottelussa tapelleet Peliittojen Ville Nieminen ja RoKin Malo Ville ovat saaneet yhden ottelun pelikiellon. lue lisää

Ville haastoi Peliittojen Ville Niemisen - 64 minuuttia jäähyjä kerralla Mestiksessä

MESTIS | 4.11.2017 18:44
Tunteet ryöpsähtivät lauantain Mestis-kierroksella. Peliittojen Ville Nieminen ja RoKin Malo Ville keräsivät samassa ajassa yhteensä 64 minuuttia jäähyjä. lue lisää

RoKi-vahti Rasmus Reijola maalinteossa: "Kova luotto mailapeliin"

MESTIS | 3.11.2017 21:28
Espoo Unitedin ja RoKin perjantainen ottelu sai komean huipennuksen, kun RoKin maalivahti Rasmus Reijola iski kiekon tyhjään maaliin. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Alex Fossen

RoKi L lh
s. 1993 Maple Grove, MN, USA
175CM / 90KG
SOPIMUS: 2018