Yhdysvallat pyyhki Juniorkronorilla jäätä

MAAJOUKKUE / Uutinen
Ruotsi joutui taipumaan Yhdysvaltain käsittelyssä.
Välipäivän jälkeen isäntämaan kannattajille tarjoiltiin herkkua Lake Placidin keskiviikkoillassa, kun turnauksen alun kahtena joukkueena pelannut Yhdysvallat yhdistettiin yhdeksi tähtisikermäksi. Yhdistetty joukkue sai loistavan alun ja möyhensi Ruotsin tylysti lukemin 7-1 (1-0, 4-0, 2-1).

Juniorkronor oli Yhdysvaltain yhdistelmäjoukkueelle suupala. Ruotsalaisten maalia kolmannen erän ensimmäisille minuuteille saakka vartioinut Jonas Johansson ei ollut parhaalla pelipäällä, mutta yksin häntä Ruotsin tylystä tappiosta ei voi syyttää.

Joukkueen puolustus rakoili pahasti ja yhdysvaltalaiset iskivät surutta maalin toisensa perään loistavalla viimeistelyprosentilla. Myös pohjois-amerikkalaisten ylivoima oli uomissaan ja kolme Yhdysvaltain seitsemästä täysosumasta syntyikin Ruotsin ollessa vajaamiehisenä.

Tuloksesta huolimatta myös Ruotsi sai luotua ottelussa hyviä maalintekopaikkoja, mutta yhdysvaltalaisvahti Thatcher Demko oli oman tonttinsa herra ja napsi kiekkoja loistavalla 96 prosentin varmuudella.

Ottelun ensimmäisen erän ainoasta maalista vastasi yhdysvaltalaisista Michael Downing ylivoimakuvion päätteeksi. Kuitenkin vasta toisessa erässä alkoi tapahtua todenteolla, kun ottelussa kolme maalia viimeistellyt yhdysvaltalainen Alex Tuch aloitti toisen erän maalitalkoot vajaan 21 peliminuutin jälkeen. Lisäksi toisessa erässä yhdysvaltalaisista onnistuivat Josh Hayden, Ryan Collins sekä Tuch toistamiseen.

Päätöserään 5-0-tappioasemasta lähtenyt Ruotsi sai vielä toivonkipinän, kun Alex Blomqvist onnistui ohittamaan Demkon 12 sekunin pelin jälkeen. Pohjois-amerikkalaisten kuitti oli kuitenkin nopea, kun vain hetkeä myöhemmin Yhdysvallat oli siirtynyt jo 7-1-johtoon Collinsin ja Tuchin osumilla.

Ruotsi painoi päälle vielä päätöserän lopun ja saikin luotua vielä hyviä tekopaikkoja, mutta lisäosumiin yritys ei riittänyt. Näin ollen Yhdysvallat korjasi maukkaan voiton Juniokronorista lukemin 7-1.

Turnaus jatkuu myöhään torstai-iltana Suomen aikaa. Tuolloin Suomi saa vastaansa Ruotsin kaataneen Yhdysvallat.