Yashin teki odotetun sopimuksen

NHL / Uutinen
Venäläissentteri Aleksei Yashin ja New York Islanders julkaisivat eilen jo pitkän aikaa tiedossa olleen odotetun sopimuksen. Kymmenen vuoden sopimus on NHL-historian pisin ja arvokkain.

Yashinin mahdollisesta jatkosopimuksesta käytiin keskusteluja koko loppukesän kaikkialla missä NHL-fanit kohtasivat. Pitkään esillä ollut huhu kymmenen vuoden ja lähes 90 miljoonan dollarin sopimuksesta sai varmistuksen eilen. Vuosia sopimuksessa on todellakin tuo kymmenen ja tarkaksi palkkasummaksi varmistui 87,5 miljoonaa dollaria. Sopimus mahdollistaa sen, että 27-vuotias Yashin pelaa koko loppu-uransa Islandersin paidassa.

Kymmenen vuoden sopimuksen tarkempia rahallisia yksityiskohtia ei ole kerrottu, mutta NHL:n kotisivut kertovat, että sopimuksen ensimmäinen ja viimeinen kausi olisivat 6.4 miljoonan dollarin arvoisia ja että sopimuksen keskimmäisinä vuosina palkka liikkuu kymmenen miljoonan dollarin paikkeilla. Sopimuksen ainoat bonusrahat koskevat Yashinin mahdollista sijoittumista kolmen parhaan joukkoon äänestettäessä NHL:n vuotuisista pelaajapalkinnoista.

Kumpikin osapuoli oli käytännössä suostunut sopimukseen jo Heinäkuussa, mutta ongelmaksi muodostuivat sopimuksen pituudesta johtuen vakuutukset. Pitkän sopimuksen syntymiseen oli sormensa suuresti pelissä Islandersin omistajalla, Charles Wangilla, joka ehdotti GM Mike Milburylle pitemmän sopimuksen tekoa Yashinille.

Yashin joutuu seuran vaihdon myötä vaihtamaan myös pelinumeronsa, sillä Islanders on jäädyttänyt numeron 19 Bryan Trottierin kunniaksi. Venäläissentterin paidassa komeilee tulevaisuudessa numero 79, jonka valintaa hän perusteli sillä, että se numerona näyttää lähes samalta kuin vanha numero.

Yashin pelasi viime kauden Ottawassa välimiehen käskettyä hänen korvata niin toissa kauden lakkoilunsa. Kesän varaustilaisuudessa Ottawa kauppasi Yashinin Islandersiin varaustilaisuuden toista varausvuoroa(Jason Spezza), Bill Muckaltia ja Cdeno Charaa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle