Winnipegissä tunteikas kiekkoilta

Phoenix Coyotesin paluu vanhaan kotikaupunkiinsa Winnipegiin ei lopulta tuottanut pisteitä, vaan Winnipeg Jets vei kohtaamisen lukemin 1-0. Jetsin maalilla Ondrej Pavelec torjui 33 kertaa.

Ottelun ainoa maali nähtiin jo ensimmäisessä erässä. Peli oli ehtinyt vanheta vain seitsemän minuuttia, kun Evander Kane riisti kiekon Shane Doanilta ja karkasi 2-1-hyökkäykseen Bryan Littlen kanssa. Lopulta Little viimeisteli Kanen syötöstä Jetsin 1-0-maalin.

Muutama minuutti myöhemmin Doan sai raikuvat suosionosoitukset MTS Centren yleisöltä. Phoenix-kapteeni tervehti vanhoja fanejaan nostamalla mailansa ylös.

Kaksi minuuttia ennen erän loppua Phoenix pääsi ylivoimalle, kun Little otti huitomisesta kahden minuutin jäähyn. Coyotes ei kuitenkaan saanut kiekkoa ohi Ondrej Pavelecin. Ensimmäinen erä päättyi Jetsin johtaessa 1-0.

Ondrej Pavelec nollasi Phoenixin.
Tomi Hänninen - tomi.hanninen@jatkoaika.com

Toisessa erässä pelin tempo hidastui. Erän avauspuoliskon aikana Jets sai vain neljä laukausta kohti maalia ja Phoenix kuusi.

Kun erää oli pelattu kahdeksan minuuttia, Winnipegin Arturs Kulda sai koukkausjäähyn. Jetsin alivoima kuitenkin toimi jälleen mallikkaasti, eikä Phoenix saanut kovinkaan hyviä tilaisuuksia ottelun tasoittamiseen.

Erän jälkipuolisko oli Phoenixin hallintaa ja joukkue sai enemmän painetta Winnipegin päätyyn. Molemmissa päissä riitti tilanteita ja maalivahdit venyivät parhaimpaansa.

Minuutti ennen loppua Winnipeg pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle. Joukkue ei kuitenkaan saanut kiekkoa loisto-ottelun pelanneen Mike Smithin selän taakse. Toinen erä päättyi Winnipegin johtaessa edelleen 1-0.

Kolmannen erän alkupuoliskolla Winnipeg sai useita laukauksia kohti Phoenixin maalia. Tilanteita oli molemmissa päädyissä, mutta peli oli edelleen 1-0.

Erän paras maalintekopaikka tuli kahdeksan minuutin jälkeen, kun Winnipegillä oli vaihto kesken. Kane vei neljä Coyotes-pelaajaa kahville ja ampui ranteella, mutta Smith torjui. Kane sai myös hankittua Jetsille ylivoimapelin.

Juuri ennen loppusummeria Phoenix sai luotua tilanteita Winnipegin päätyyn, mutta ei onnistunut ohittamaan Pavelecia. Näin Winnipeg vei kaksi pistettä 1-0-voitolla.

Carolinan alamäki jatkuu

Carolina Hurricanesin Joni Pitkänen ja Tuomo Ruutu saivat syöttöpisteet tililleen, kun Hurricanes hävisi kotonaan New York Rangersille 5-3. Vierailijoiden maalit merkittiin Ryan Callahanille, Ryan McDonaghille, Marian Gaborikille, Michael Sauerille ja Sean Averylle. Carolinan maaleista vastasivat Jiri Tlusty, Jeff Skinner ja Derek Joslin.