Wildin kausi on ohi - Blackhawksista ensimmäinen joukkue konferenssifinaalihin

Blackhawks jatkaa jälleen eteenpäin.
Chicago Blackhawks kaatoi Minnesota Wildin kolmantena pudotuspelikeväänä putkeen.

Chicago Blackhawks otti neljännen voittonsa Minnesota Wildia vastaan läntisen konferenssin toisella pudotuspelikierroksella ja eteni jatkoon suoraan voitoin 4–0. Neljäs ottelu päättyi Wildin kotona Blackhawksin 4–3-voittoon.

Blackhawks siirtyi johtoon avauserässä puolustaja Brent Seabrookin osumalla. Toisessa erässä Andrew Shaw lisäsi johdon kahteen osumaan, mutta vasta toisen pudotuspeliottelunsa tänä keväänä pelannut porilaishyökkääjä Erik Haula kavensi.

Kolmannen erän puolenvälin jälkeen Blackhawks onnistui kahdesti Patrick Kanen ja Marian Hossan toimesta. Hossan maali syntyi alivoimalla tyhjään maaliin, kun Wild haki villisti kavennusta ilman maalivahtia kolme minuuttia ennen loppua. Hossan maalin jälkeen Wild onnistui vasta kaventamaan kahdesti, kun Jason Pominville ja Nino Niederreiter osuivat. Mikko Koivu sai syöttöpisteen Pominvillen osumaan.

Wildin kiri ei tällä kertaa riittänyt, joten joukkueen kausi päättyi Blackhawksin toimesta kolmantena keväänä putkeen. Blackhawks jatkaa konferenssifinaaleihin, joissa se pelaa kolmatta kevättä putkeen.

Blackhawksin Corey Crawford torjui voitollisessa neljännessä ottelussa 34 kertaa ja valittiin ottelun ykköstähdeksi. Wildin maalivahti Devan Dubnyk ehti kiekon tielle 21 kertaa.

Tämän myötä suomalaispelaajien Mikael Granlund, Niklas Bäckström, Koivu ja Haula kausi päättyi. Blackhawksin puolelta Teuvo Teräväinen ja Kimmo Timonen jatkavat yhä Stanley Cupin metsästämistä.