Wild voittoon Flamesista - Koivu ja Granlund maalasivat

Mikko Koivulla oli hyvä ilta.
Minnesota Wild piti pisteet kotonaan ja vaikeutti Calgary Flamesin tilannetta pudotuspelitaistelussa. Suomalaiset pääsivät tehoille.

Minnesota Wild oli pudotuspelipaikasta taistelevaa Calgary Flamesia parempi maalein 4-2. Suomalaiset olivat ottelussa hyvin esillä ja pääsivät tilastoihinkin. Mikko Koivu iski kauden kahdennentoista maalinsa ottelun kolmannessa erässä ennen erän puoliväliä. Koivun maali osoittautui Wildin voittomaaliksi.

Vierailija Flames onnistui siirtymään johtoon ensimmäisessä erässä, kun Josh Jooris pääsi maalineduskamppailussa kiekkoon ja upotti sen Devan Dubnykin selän taakse. Ottelulla oli vanhentunut noin minuuttia. Wildin tasoitukseen meni neljä ja puoli minuuttia. Se syntyi ylivoimalla. Mikael Granlundin poikittaissyöttö löysi maalinkulmaa kohti nousseen Matt Dumban. Rämö osittain pysäytti Dumban ensimmäisen laukauksen, mutta Dumba pääsi tinttamaan irtokiekon sisään.

Toinen erä oli maaliton, mutta kolmannessa Wild meni menojaan. Ennen Koivua Thomas Vanek taituroi vanhalta vakiopaikaltaan ja vanhalla vakiotavallaan 2-1-osuman. Vanekin lapa ei ollut jäässä vaan ilmassa, kun mies kauhoi rystyltä kiekon Flamesin verkkoon. Ottelu oli selvä, kun Zach Parise läpiajon päätteeksi upotti kauden kolmannenkymmenennen maalinsa.

Markus Granlundin 4-2-maali vajaa viisi minuuttia ennen ottelun päätössummeria antoi vielä toivoa. Granlund teki maskia Mason Raymondin laukoessa ja kiekko otti Granlundista juuri passelin kimmokkeen. Flamesin takaa-ajo ei kuitenkaan tuottanut sen enempää tuloksia.

Flames on pisteen perässä Los Angeles Kingsiä, joka pitää kolmatta sijaa ja viimeistä pudotuspelipaikkaa Tyynenmeren divisioonassa. Wildilla puolestaan on kuusi pistettä Flamesia enemmän, mutta se on myös pisteen perässä oman divisioonansa kolmannesta suorasta pudotuspelipaikasta, jota pitää hallussaan Chicago Blackhawks. Flamesiin verrattuna Wildin tilanne on parempi, koska se on kiinni villissä kortissa.

Blackhawks kärsi jälleen tappion, Oilers nollasi Starsin

Blackhawks kärsi tappion Columbus Blue Jacketsille maalein 5-2. Cam Atkinson tehtaili uransa toisen hattutempun, kun Blue Jackets venytti voittoputkensa viiteen peliin. Jackets on lisäksi voittanut seitsemän vieraspeliä putkeen.  Blackhawksin tilanne on päinvastainen. Se on hävinnyt edellisestä neljästä ottelustaan kolme.  Blue Jackets rankaisi virheistä. Kiekonmenetykset aiheuttivat Blackhawksille harmaita hiuksia ja Blue Jackets pääsi rokottamaan niistä neljästi.

Ottelun seitsemästä maalista kuusi syntyi ensimmäisessä erässä. Brandon Saad antoi Blackhawksille pirteän alun iskemällä joukkueensa johtoon. Ryan Johansen kuitenkin tasoitti neljäkymmentä sekuntia myöhemmin riistettyään kiekon alimmalta mieheltä ja karattuaan läpiajoon. Atkinsonin ensimmäinen maali syntyi myös tilanteesta, jossa Blackhawks ei pystynyt purkamaan kiekkoa omalta alueeltaan ja lopulta Atkinson sai mailansa väliin ohjaten kiekon maaliin.

Jonathan Toewsin ohjaus toi ottelun vielä tasoihin, mutta kiekonmenetyskaava puoltatoista minuuttia myöhemmin Kevin Connautonin maalissa, joka siirsi Blue Jacketsin 3-1-johtoon. Duncan Keith pääsi jo väliin, mutta syöttö Saadille epäonnistui ja Connauton pääai vetämään vastakiekkoon. Siitä haukat eivät enää nousseet, ja lopullinen isku oli Atkinsonin läpiajomaali alivoimalla. Atkinson täydensi hattutemppunsa laukomalla viimeisen osumansa tyhjään verkkoon.

Kari Lehtosen ja Dallas Starsin ilta ei päättynyt onnellisten tähtien alla, sillä Edmonton Oilers piti Starsin nollilla. Samalla se katkaisi Starsin neljän ottelun voittoputken. Lehtosen taakse iskettiin neljä kiekkoa, torjuntoja kertyi 24. Lehtosen virkaveli Richard Bachman, joka on tuttu myös Dallasissa pelattuaan siellä neljä kautta, saalisti tililleen uransa ensimmäisen nollapelin. Bachman otti ottelussa 29 torjuntaa. Samalla mies torjui myös kauden ensimmäisen voittonsa.

Ottelun maalinteosta vastasivat Jordan Eberle, Derek Roy, Benoit Puoliot ja Andrew Miller, joka iski ensimmäisen NHL-osumansa viidennessä NHL-ottelussaan.

MINNESOTA-CALGARY 4-2

CHICAGO-COLUMBUS 2-5

EDMONTON-DALLAS 4-0