Wild jatkaa nousukiidossa

Devan Dubnyk tuulettaa taas voittoa.
Minnesota Wild vahvisti otettaan pudotuspelipaikasta kukistamalla Washington Capitalsin maalein 2-1. Nashvillessä Pekka Rinteen ilta päättyi jo neljännen kerran peräkkäin tappioon.

Minnesota Wild otti jo neljännen perättäisen voittonsa kukistamalla vieraskentällä Washington Capitalsin. Siirtorajalla Capitalsiin siirtynyt Curtis Glencross avasi maalinteon ensimmäisen erän alkupuolella ylivoimamaalillaan. Maali meni helpohkosti viime aikoina erinomaisesti Wildin maalilla esiintyneen Devan Dubnykin selän taakse. Dubnyk kuitenkin ryhdistäytyi torjuen upeasti muun muuassa Andreas Johanssonin ja Eric Fehrin yritykset huippupaikoilta kolmannessa erässä.

Jason Pominville toi vieraat kolmannen erän puolivälissä tasoihin upealla tahtomaalilla. Pominville menetti jo mailansakin maalinedusväännössä, mutta onnistui lopulta noukkimaan mailansa ja lyömään irtokiekon polviasennostakin reppuun. Reilut viisi minuuttia ennen loppua Mike Green menetti kiekon kohtalokkaasti puolustussiniviivan tuntumassa ja Pominville rankaisi laukomalla voittomaalin. Minnesotan suomalaiset jäivät ilman tehomerkintöjä.

Pekka Rinne joutui antautumaan neljästi Islandersia vastaan.

Nashville Predators kärsi jo viidennen perättäisen tappionsa hävittyään kotonaan New York Islandersille lukemin 3-4. Islanders karkasi ensimmäisessä erässä John Tavaresin ja Anders Leen maaleilla 2-0 -johtoon. Predators kuitenkin kavensi tilannetta Colin Wilsonin osumalla vielä kaksi sekuntia ennen ensimmäistä erätaukoa.

Kolmannessa erässä Nick Leddy vei Frans Nielsenin huikeasta esityöstä Islandersin taas kahden maalin johtoon. Predators palasi mukaan peliin tasoittamalla ottelun puolessa minuutissa Mike Ribeiron ja Craig Smithin maaleilla. Brock Nelson ratkaisi ottelun kuitenkin Islandersille lyömällä Predators-puolustajien jaloissa pomppineen irtokiekon verkkoon.

Floridassa Dallas Stars aloitti ottelun vahvasti siirtyen 2-0 -johtoon ensimmäisessä erässä. Kotijoukkue Panthers pomitti kuitenkin Kari Lehtosen vaihtoon toisessa erässä kolmella perättäisellä maalillaan. Suomalaispelaajista Jussi Jokinen saalisti syöttöpisteen vapauttaessaan jäähyltä päässeen Dimitry Kulikovin maalintekoon. Stars vei kuitenkin lopulta pisteet rankkarikisan jälkeen.

Olli Jokinen puolestaan ei ollut vielä viime yönä uuden seuransa kokoonpanossa St.Louis Bluesin hävitessä vieraissa Philadelphia Flyersille.

BOSTON - CALGARY 3-4 rl.

PHILADELPHIA - ST.LOUIS 3-1

WASHINGTON - MINNESOTA 1-2

TAMPA BAY - TORONTO 4-2

FLORIDA - DALLAS 4-3 rl.

NASHVILLE - NY ISLANDERS 3-4

ARIZONA - VANCOVER 3-2 rl.

LOS ANGELES - MONTREAL 4-3 rl.