Wild ja Sabres jättikaupoilla - Pominville palaa itärannikolle

NHL / Uutinen
Pominville viihtyi viisi kautta Minnesotassa.
Kuva © Getty Images
Minnesota Wild ja Buffalo Sabres ovat tehneet neljän pelaajan kaupan, jossa Jason Pominville, Tyler Ennis, Marco Scandella sekä Marcus Foligno vaihtavat joukkueita.

Kokenut laitahyökkääjä Jason Pominville palaa Minnesota Wildista Buffalo Sabresin riveihin viiden vuoden tauon jälkeen. Minnesotaan matkaavat hyökkääjät Tyler Ennis ja Marcus Foligno. Puolustaja Marco Scandella siirtyy myös Buffalon riveihin.

Myös kolmannen ja neljännen kierroksen varausvuorot ensi vuoden tilaisuuteen vaihtoivat oikeuksiaan. Asiasta kertoi ensimmäisenä suomessa Ilta-Sanomat.

Pominville on Sabresin toisen kierroksen varaus vuodelta 2001 ja ensimmäisellä Sabres-visiitillään nousi tärkeän pelaajan rooliin toimittuaan kapteenina ennen myyntiään työsulkukaudella 2012-13. Urallaan quebeciläiskasvatti on tehnyt runkosarjassa tehot 261+401 905 ottelussa.

Marcus Foligno on Sabresin 80-luvun parhaisiin pelaajiin kuuluneen Mike Folignon poika ja hänet puhvelipaidat varasi numerolla 104 vuoden 2009 varaustilaisuudessa. Viime kaudella vasen laitahyökkääjä teki 23 pistettä 80 ottelussa. Junioriurallaan hän toimi Ontario Hockey Leaguen Sudbury Wolvesin kapteenina.

Ennis on Sabresin vuoden 2008 varaustilaisuuden 29. varaus, ja nopean hyökkääjän paras kausi 2010-11 tuotti 49 pistettä runkosarjassa ja neljä pistettä pudotuspeleissä. Viime kaudella varakapteenia häiritsivät loukkaantumiset ja kasaan tuli 13 pistettä 51 ottelussa.

Montrealista kotoisin oleva Scandella teki viime kaudella 13 pistettä 71 runkosarjaottelussa ja koko uran saldo on 27+62 373 ottelussa. Pudotuspeliotteluita on tullut kasaan 39 kappaletta ja niiden tehomerkinnät ovat 6+3.

Lisäys: Scandellan maininta.

» Lähetä palautetta toimitukselle