Weise täräytti tuplan - Senatorsin kausi katkolla ensi pelissä

Dale Weise oli kahdella maalillaan ottelun sankari Canadiensin siirtyessä jo 3-0 -johtoon sarjassa Senatorsia vastaan.
Dale Weisen kaksi maalia sysäsivät yhä voitoitta pelaavan Ottawa Senatorsin putoamisen partaalle. Pekka Rinne hävisi Chicagossa maalivahtien taistelun tulokasvahti Scott Darlingille. Calgaryssa kotiyleisö pääsi nauttimaan pudotuspelikiekosta ensimmäisen kerran kuuteen vuoteen voiton merkeissä.

Senators lähti kolmanteen kamppailuun tuoreella maalivahdilla kokeneen Craig Andersonin korvatessa kahdessa ensimmäisessä ottelussa torjuneen Andrew Hammondin. Kotijoukkue Senators pyrki horjuttamaan Canadiensia kovalla fyysisellä pelillä ottelun alusta lähtien.

Railakas aloitus tuotti tulosta Senatorsin päästessä johtoon ajassa 11.28 Clarke MacArthurin maalilla. Canadiensin P. K. Subban kilautteli vielä tolppaa erän loppupuolella, mutta tauolle siirryttiin kotijoukkueen 1-0 -johdossa.

Toisessa erässä Canadiens myllytti peräti 19 laukausta Senatorsin maalia kohti, mutta Andersonin torjunnat pitivät lukemat 1-0:ssa. Canadiens sai viimein palkinnon kolmannessa erässä Dale Weisen iskiessä maalineduskahakan päätteeksi kiekon reppuun ajassa 54.13. Jatkoajalle siirryttiin lukemissa 1-1.

Canadiensin duunariketju ratkaisi lopulta ottelun suhteellisen vaarattoman näköisestä hyökkäyksestä. Vierasjoukkueen sankarina oli jälleen Weise, joka ajoi laidasta alueelle ja laukoi kiekon pienestä kulmasta etutolpan kautta ohi Andersonin. Samalla Senatorsin jatkohaaveet murenivat lähes olemattomiksi, sillä joukkue tarvitsee nyt neljä peräkkäistä voittoa edetäkseen toiselle kierrokselle.

Canadiensilla on mahdollisuus katkaista ottelusarja suoraan neljässä ottelussa torstain vastaisena yönä.

Tulokasvahti päihitti Rinteen

Chicago Blackhawksin päävalmentaja Joel Quennevillen päätös peluuttaa tulokasvahti Scott Darlingia kolmannessa ottelussa Nashville Predatorsia vastaan tuotti toivotun tuloksen. Darling torjui 35 kertaa Blackhawksin voittaessa kotiavauksensa maalein 4-2. Toisessa päässä Pekka Rinteen ilta ei sujunut yhtä mallikkaasti – Rinne ei pystynyt liimaamaan kiekkoja totutun varmasti ja joutui antautumaan neljästi 30 laukauksesta.

Blackhawksin ykkösvitja esiintyi vahvasti: kapteeni Jonathan Toews teki maalin ja syötön, Brandon Saad voittomaalin ja Marian Hossa kaksi syöttöpistettä. Predatorsilta maalinteossa onnistuivat Mike Ribeiro sekä Mattias Ekholm. Blackhawks johtaa keskiviikon vastaisena yönä jatkuvaa sarjaa voitoin 2-1.

Bennettin ensiosuma villitsi kotiyleisön

Ensimmäisen kotipudotuspelinsä sitten kevään 2009 pelannut Calgary Flames siirtyi toistamiseen johtoon ottelusarjassa Vancouver Canucksia vastaan. Flamesin viime kesän ykkösvaraus Sam Bennett iski NHL-uransa ensimmäisen maalin hienoon paikkaan siirtämällä kotijoukkueen 3-1 -johtoon ajassa 42.14. Osuma jäi ottelun voittomaaliksi, sillä Flames voitti pelin lopulta maalein 4-2.

Bennett oli mukana myös Flamesin toisessa osumassa lipumalla täydellisellä ajoituksella ohi Canucks-maalia vartioineen Eddie Läckin, joka ei Bennettin maskipelaamisen vuoksi nähnyt T. J. Brodien laukausta. Flamesin muista maaleista vastasivat Brandon Bollig sekä Sean Monahan. Canucksilta puolestaan osuivat Jannik Hansen ja Shawn Matthias. Voitoin 2-1 sarjaa johtava Flames isännöi Canucksia seuraavan kerran varhain keskiviikkoaamuna Suomen aikaa.

CHICAGO-NASHVILLE 4-2 (ottelusarja 2-1)

OTTAWA-MONTREAL 1-2 ja. (ottelusarja 0-3)

CALGARY-VANCOUVER 4-2 (ottelusarja 2-1)