Voitto ei karannut vieläkään Chicagosta

NHL / Uutinen
Jonathan Toews oli törmäyskurssilla Jonathan Quickin kanssa.
Kuva © Getty Images
Los Angeles Kings on vaikean tehtävän äärellä, kun sen pitäisi ottaa revanssi viime vuodesta ja päihittää Chicago Blackhawksista päästäkseen finaaliin. Sen täytyisi voittaa Blackhawks Chicagossa. Blackhawks ei ole kärsinyt vielä yhtäkään tappiota kotikentällään tämän kevään pudotuspeleissä.

Jos itäisen konferenssin finaalisarjan avausottelu oli epätasainen, sitä pelkoa ei ollut läntisen konferenssin finaalisarjan ensimmäisessä ottelussa. Konferenssin finaalissa kohtaavat samat joukkueet kuin vuosi sitten. Vuosi sitten Chicago Blackhawks oli Los Angeles Kingsiä parempi. Blackhawks on puolustava mestari. Kings puolestaan on pelannut itsensä vähintään konferenssin finaalin nyt kolmena vuonna peräkkäin. 

Blackhawks piti kiinni kotiedustaan. Joukkue meni Kingsiä vastaan 1-0-johtoon, kun peliaikaa oli jäljellä ensimmäisestä erästä viisi minuuttia. Nick Leddy laukoi viivalta ja kiekko muutti suuntaa Brandon Saadin jalasta. Maali oli ylivoimamaali. Blackhawksin ylivoimapeli on toiminut kotona erinomaisesti. 

Kings tasoitti ottelun toisessa erässä. Ensin näytti siltä, että Jonathan Toews oli siirtänyt joukkueensa jo 2-0-johtoon, mutta pienen tuumiskelutauon jälkeen ottelun päätuomarikaksikko hylkäsi maalin, koska Toews osui maalivahti Quickin ennen kuin kiekko ylitti maaliviivan. Sitten toisessa päässä iski Tyler Toffoli. Tanner Pearson syötti maalille Toffolille, jonka kuti oli ainoa, joka yllätti Corey Crawfordin.

Tasatilanne kesti vajaat puolierää kunnes Duncan Keith tykitti viivasta Blackhawksin jälleen johtoon, kun ottelu oli hieman yli puolivälin. Keithin osuma jäi voittomaaliksi. Toewskin sai lopulta tililleen maalin, kun Blackhawks pääsi 3-1-ylivoimahyökkäykseen. Kiekko kulki Marian Hossalta, Saadin kautta Toewsille, joka tulitti kiekon verkkoon suoraan syötöstä.

Chicago Blackhawksilla on tämän kevään pudotuspeleistä kotisaldona seitsemän voittoa. Se ei ole kärsinyt kotonaan vielä yhtään tappiota. Los Angeles Kings sai otteluun mukaan puolustajansa Willie Mitchellin.  Crawford torjui ottelussa 25 laukausta.

CHICAGO-LOS ANGELES 3-1 (Chicago johtaa voitoin 1-0)

» Lähetä palautetta toimitukselle