Vladimir Vujtekista Pingviini

LIIGA, NHL / Uutinen
Hämeenlinnan Pallokerhon hyökkäyskalusto koki erittäin kovan menetyksen, kun tähtilaituri Vladimir Vujtek allekirjoitti NHL-seura Pittsburgh Penguinsin kanssa ensi kautta koskevan sopimuksen.

Vujtek on ollut kahdella vierailullaan SM-liigassa yksi sarjan ehdottomista johtotähdistä. Tsekkistara takoi sekä Ässissä että HPK:ssa huimat 58 tehopistettä, ja jätti molempien seurojen kannattajien mieleen mukavia muistoja. Vujtekin jalkakikat ja häikäisevä henkilökohtainen taito eivät jättäneet ketään kylmäksi.

NHL-pelit ovat miehelle ennestäänkin tuttuja, sillä Vujtek on ehtinyt urallaan pelata neljän NHL-seuran riveissä yhteensä 105 ottelua. Vladin ura rapakon takana alkoi junioriseura Tri-City Americansin riveissä, josta hän jatkoi Montrealin, Edmontonin ja Tampa Bayn kautta Atlantaan. Ennen edellistä kautta Vujtek pelasi kaksi loukkaantumisten rikkomaa kautta Sparta Prahan paidassa Tsekin Extra-liigassa.

Vujtekin menetys heikentää HPK:n vahvaa hyökkäysrivistöä melkoisesti, mutta joukkueeseen jää silti yhä paljon taitoa ja maalintekovoimaa. Tästä erinomaisena osoituksena Vujtekin paikka "vasta" kakkosketjussa. HPK:n johdolla on käsissään silti melkoinen pulma, vaikka Pensien kaappaus tekikin tilaa pelaajabudjettiin - Vujtekin tasoisia pelimiehiä ei joka nurkan takana ole. Todennäköisempää onkin, että hämeenlinnalaisseuran johto hankkii korvaavan laitahyökkääjän, mutta säästää samalla euroja myös mahdolliseen puolustajahankintaan. Vujtekin pelillisten taitojen lisäksi Pallokerhon pukukopissa joudutaan pärjäämään ilman Vladin johtohahmoa, Vujtek oli vahvasti ehdolla HPK:n ensi kauden kapteeniksi.

Vujtekin kausi HPK:n riveissä sujui mainiosti, vaikka vuoteen mahtuikin useampia pienempiä loukkaantumisia. Tehoja kertyi erinomaisesti ja Vladimir sai myös keskushyökkääjänsä Tomas Kucharcikin uran uuteen nosteeseen. Kerholla riitti hyökkäysvoimaa useampaan ketjuun ja ylivoimalla Vujtek oli pelottava ase.

Pittsburghin joukkueen vasemmalla laidalla oli uudelle hankinnalle selvästi tilaa, vaikka Pens juuri allekirjoittikin sopimukset sekä kovanyrkkisen Steve McKennan että valkovenäläisnuorukaisen Koltsovin kanssa. Vujtekilla on mainio tilaisuus lunastaa itselleen vakipaikka kokoonpanosta, sillä Pingviinien hyökkäystaito on keskittynyt keskushyökkäjien ja oikeiden laitureiden tonteille, joilta löytyy Aleksei Kovalevin, Martin Strakan ja Mario Lemieux'n kaltaisia huippunimiä. Vujtekille itselleen ajatus pelaamisesta pingviinipaidassa itsensä Super-Marion kanssa oli houkutteleva.

» Lähetä palautetta toimitukselle