Viisi kiinnostunutta jäi pois − Las Vegas haki ja Quebec Nordiques yrittää paluuta

NHL / Uutinen
Nordiques halutaan takaisin NHL:ään.
Kuva © Getty Images
NHL:n tuoreet laajennusjoukkueiksi hakeneet ovat selvillä. Sijoittajaryhmät Las Vegasista ja Montrealista toimittivat määräaikaan mennessä hakemuksensa ja siihen vaaditut rahat. Montrealilaisen ryhmän tarkoituksena on tuoda Quebec Nordiques takaisin NHL:ään.

Kaudeksi 1995-96 Quebecista Denveriin muuttanut ja nimensä vaihtanut Nordiques saattaa tehdä paluun NHL:ään. Sijoittajaryhmä Quebecor Montrealista toimitti maanantaina NHL:lle vaaditun 10 miljoonan dollarin esihakemusmaksun, ja ryhmän tavoitteena on perustaa uusi Nordiques-seura Quebeciin.

Toinen hakemuksen jättänyt ja maksanut ryhmä tulee Las Vegasista. Näiden ohella kiinnostuksensa aiemmin ilmoittaneet ryhmät Seattlesta, Milwaukeesta, Suur-Torontosta, Portlandista ja Kansas Citystä eivät toimittaneet summaa määräaikaan mennessä. Seattlessa asiaa operoi useampi ryhmä, mutta halliasioiden ollessa kesken hakemuksen jättämistä nyt pidettiin liian suurena riskinä. Hakemuksen jättämistä tulevina vuosina pidetään silti jopa todennäköisenä etenkin Seattlen alueelle sijoittuvalle joukkueelle.

Quebecissa ja Las Vegasissa halliasiat ovat sen sijaan jo hoidossa. Quebecin uusi halli avataan syyskuussa ja Las Vegasin vastaava alkuvuodesta 2016.

Varsinainen laajennus tulee maksamaan uusille organisaatioille noin 500 miljoonaa dollaria. Kyseisen summan arvellaan pelottaneen epävarmoja hakijoita esihakemusmaksun lisäksi.

Alkuperäinen Quebec Nordiques ehti toimia WHA:ssa ja NHL:ssä vuosina 1972-1995 ennen muuttoaan Denveriin, missä joukkue muutti nimensä Colorado Avalancheksi. Se on toistaiseksi ainoa Pohjois-Amerikassa ammattilaissarjassa toiminut quebeciläisseura kaudella 1919-20 NHL:ssä pelanneen Quebec Bulldogsin lisäksi. Nordiques sai paikkansa WHA:ssa, kun alunperin liigaan yrittänyt San Francisco Sharks joutui jättämään paikkansa ennen ensimmäisen kautensa alkua rahoitusvaikeuksien takia. Nordiques voitti WHA:n mestaruuden kaudella 1976-77.

Aikanaan Quebec Nordiquesia edustaneista pelaajista viimeinen NHL:ssä pelannut oli Adam Foote, joka lopetti uransa kauden 2010-11 jälkeen. Viimeiseksi aktiivipelaajaksi jäi Martin Rucinsky, joka ilmoitti lopettamisestaan heinäkuussa 2015.

» Lähetä palautetta toimitukselle