Palola tasoitti ottelun kolmannen erän alussa.

Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Venäjä nappasi viime hetkillä voiton Leijonien nenän edestä

Suomen ja Venäjän Pietarissa pelaama Ruotsin EHT-turnauksen avausottelu heräsi eloon kolmannessa erässä.

Suomi ja Venäjä tarjosivat tasaisen ja ajoittain myös vauhdikkaan jääkiekko-ottelun Ruotsin EHT-turnauksen avauskierroksella. Taisto näytti jo venyvän jatkoajalle, mutta aivan viime hetkillä voitto lipui venäläisille.

Ottelun avauserä oli tunnusteleva, ja molemmat joukkueet pitivät keskustan tiiviinä. Maalipaikoilla ei mässäilty, 

Miika Koivisto otti avauserässä ensimmäisen ja toisessa erässä toisen rangaistuksensa ottelun aikana. Venäjä ei saanut kummallakaan ylivoimalla kummoisia maalipaikkoja.

Laukaukset niin erikoistilanteiden aikana kuin tasakentällisinkin lähtivät melko kaukaa ja ilman maskia, joten kakkoskiekkoja tai pitkiä painostusjaksoja ei nähty.

Venäjä tehosti karvaustaan toisen erän edetessä, ja senkin ansiosta Aleksei Krutšinin onnistui viemään Venäjän johtoon. Toisen erän loppuhetket sujuivat Venäjän komennossa.

Kun edellisten alle 20-vuotiaiden MM-kisojen tähtipelaaja Kirill Kaprizov ei onnistunut ohittamaan Mikko Koskista läpiajosta, sai Leijona-hyökkääjä Olli Palola oman mahdollisuutensa. Luritus venäläisvahdin jalkojen välistä toi pelin tasoihin.

Kuten edeltäjänsäkin, kolmaskin erä oli hyvin tasainen. Leijonien vikkelät hyökkääjät Roope Hintzin ja Antti Erkinjuntin johdolla pääsivät puikkelehtimaan ajoittain venäläisviisikon sisälle, mutta todellisia paikkoja Suomi ei saanut.

Ottelun loppuhetkillä Anatoli Golyšev niittasi Venäjän voittomaalin, ja esitteli sen perään tyylikkään dab-tuuletuksen. Kiekko muutti suomalaisnäkökulmasta ikävästi suuntaa Ilari Melartista.

Suomi yritti vielä viimeisen minuutin ajan tasoitusta ilman maalivahtia, mutta yhtä ohjausta enempää sinivalkoinen ryhmä ei saanut paikkoja luotua. Venäjä nappasi lopulta siis voiton turnauksen avausottelusta.

Lue myös

Miehet huomenna olympialaisten valokeilaan - Kanadalla ylivoimaisesti eniten NHL-kokemusta

MAAJOUKKUE | 13.2.2018 19:00
Vaikka nykyiset NHL-pelaajat loistavatkin poissaolollaan Pyeonchangista, on jokaisella joukkueella riveissään NHL-kokemusta. Maakohtaisessa tilastossa kärjessä on Kanada. Suomen joukkueesta NHL-kokemusta ei juurikaan löydy. lue lisää

Venäjä ja Sveitsi maalaavat, Suomi ja Ruotsi taistelevat tasaisemmin

MAAJOUKKUE | 11.11.2017 10:31
Helsingin EHT-turnauksen lauantain otteluissa odotetaan Venäjän ja Sveitsin maalijuhlia ja Suomen sekä Ruotsin tasapäistä vääntöä. lue lisää

MM-finaali kuudennen kerran jatkoajalle

MAAJOUKKUE | 22.5.2017 0:03
Jääkiekon maailmanmestaruus vuonna 2017 ei ratkennut varsinaisen peliajan aikana. Tauon jälkeen pelataan 20 minuutin jatkoerä, ja jos sen aikana ei tule maalia, mestaruus ratkeaa voittomaalikilpailussa. lue lisää

Podcast: Pronssipelissä v-käyrä ratkaisee − finaalissa unelmien täyttymys

MAAJOUKKUE | 21.5.2017 9:00
Suomi hävisi Ruotsille MM-kisojen välierässä, joten joukkue joutuu päättämään kisataipaleensa pronssiottelussa. Siellä vastaan asettuu Venäjä, joka suli Kanadan käsittelyssä. Podcastissa puntaroidaan otteluiden lähtökohtia. lue lisää

Aho, Honka ja Savinainen palkittiin Suomen parhaina

MAAJOUKKUE | 20.5.2017 22:33
MM-kisojen neljän parhaan joukkueen parhaimmisto palkittiin välieräotteluiden jälkeen. Suomen joukkueesta palkittiin kaksi hyökkääjää ja yksi puolustaja. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Julius Junttila

Kärpät #13 L lh Suomi #13 L lh
s. 1991 Oulu
179CM / 73KG
SOPIMUS: 2018