Venäjä ja Saksa tasapeliin, Ruotsi jätti Slovakian maaleitta

MAAJOUKKUE / Uutinen
Viikon päästä alkavaan World Cup –turnaukseen osallistuvat Saksa, Venäjä, Ruotsi ja Slovakia aloittivat turnaukseen valmistavat harjoitusottelut. Saksa taisteli kotiyleisön edessä Kölnissä 3-3 tasapelin Venäjää vastaan, kun taas Ruotsi jätti Slovakian nollille Bratislavassa tehden itse kaksi maalia.

Kölnissä Saksan ja Venäjän kohtaamissa kotijoukkue istui lähes puolet ensimmäisestä erästä jäähypenkillä, joten ei ollut ihmekään, että Sergei Samsonovin tekemä ottelun avausmaali syntyi ylivoimalla. Saksa onnistui tasoittamaan ottelu toisen erän kuudennella minuutilla, kun San Jose Sharksia NHL:ssä edustava sentteri Marcel Goc yllätti venäläisten maalilla pelanneen Aleksandr Fomitshevin. Syötön maaliin tarjoili toinen Sharks-organisaatiossa viime kaudella pelannut nuorukainen, puolustaja Christian Ehrhoff.

Venäjä ei kauan antanut pelin olla tasoissa, sillä Dmitri Afanasenkov siirsi vierailijat reilun kahden minuutin kuluttua jälleen johtoon Artem Tshubarovin toimiessa maalin syöttäjänä. Aleksandr Frolov lisäsi Venäjän johdon kahteen maaliin juuri kun ottelun puoliväli oli ohitettu. Saksa ei kahdesta takaiskumaalista lannistunut, vaan Marcel Goc toi joukkueen jälleen mukaan otteluun illan toisella maalillaan. Jochen Hechtin syöttämä osuma syntyi alivoimalla Andreas Renzin istuessa kaksiminuuttista.

Saksalaisten sankariksi nousi ottelun kolmannessa erässä puolustaja Ehrhoff, joka tasoitti pelin 45. peliminuutin kohdalla. Venäjällä oli mahdollisuutensa ratkaista ottelu ylivoimalla sekä ottelun viimeisten kahden minuutin aikana että jatkoajalla, mutta Saksan maalilla pelannut Capitals-vahti Olaf Kölzig onnistui Saksan joukkueen tuella estämään lisämaalien synnyn.

Saksa – Venäjä 3-3 (0-1, 2-2, 1-0)

0-1 06:32 Sergei Samsonov yv.

1-1 26:29 Marcel Goc (Christian Ehrhoff)

1-2 28:47 Dmitri Afanasenkov (Artem Chubarov)

1-3 30:13 Aleksander Frolov

2-3 34:14 M. Goc (Jochen Hecht) av.

3-3 44:58 Ehrhoff

Slovakia – Ruotsi 0-2 (0-1, 0-1, 0-0)

Ruotsi jätti isäntäjoukkue Slovakian ilman maaleja Bratislavassa yli 7000 katsojan edessä pelatussa ottelussa. Ottelun avausmaalista vastasi Daniel Sedin erän kolmannella minuutilla Henrikkien, Zetterberg ja Sedin, huolehdittua maalin alustamisesta. Illan toista, ja samalla viimeistä, maalia saatiin odottaa toisen erän alkupuoliskolle, jolloin Markus Näslund pöllytti Jan Lasakin vartioiman maalin verkkoa. Maalin syntyä avustivat Mats Sundin ja Niklas Lidström.