Vatanen ykköstähti Bluesin kaadossa

Ducksin tanskalaisvahti Frederik Andersen hoiti oman tonttinsa nollapelin arvoisesti.
Puolustaja Sami Vatasen pyssy oli vireessä ja ruuti kuivaa, kun kauden avausosumat syntyivät ottelussa St.Louis Bluesia vastaan.

Anaheim Ducksin puolustaja Sami Vatanen tulitti kaksi ylivoimamaalia ottelussa St. Louis Bluesia vastaan. Ducks otti ottelussa lopulta 3-0-voiton. Ottelu oli Vataselle uran ensimmäinen NHL-ottelu, jossa hän teki enemmän kuin yhden maalin. Ducksin maalia vartioinut Frederik Andersen puolestaan pelasi uransa ensimmäisen nollapelin. Andersenille kertyi ottelussa 28 torjuntaa.

Matt Beleskey aloitti Ducskin maalinteon ottelun toisella minuutilla, kun Rickard Rackellin syöttö tavoitti miehen hieman onnekkaastikin laidan ja linjatuomarin kautta. Bluesilla ei ollut laukauksia kohti Ducks maalia ensimmäisten kahdentoista minuutin aikana.

2-0-johtoon Ducks siirtyi ylivoimalla Joakim Lindströmin istuessa kakkosta estämisestä. Vatanen oli itse avaamassa hyökkäystä Ryan Getzlafille, joka toi kiekon alueelle. Jakob Silfverbrg syötti viivaan Vataselle, joka antoi palaa suoraan syötästä. Bluesin maalilla Brian Elliott ei mahtanut vedolle mitään.

Viimeisen niitin Vatanen iski toisessa erässä kuudennelatoista minuutilla. Ducks oli jälleen ylivoimalla ja kiekko Getzlafilla, kun Vatanen hiipi viivalta ylöspäin kohti parempaa maalipaikkaa. Kun Getzlafin poikittaissyöttö sitten tavoitti Vatasen, Vatasen edessä ammotti reilusti tyhjää tilaa, mihin kiekon upottaa.

Bluesin riveistä puuttui muun muassa Paul Stastny sekä Jori Lehterä. Ensiesiintymisensä NHL-jäillä teki viime kaudella Jokereiden ja Kiekko-Vantaan riveissä esiintynyt puolustaja Petteri Lindbohm, jolle peliaikaa kertyi reilut neljätoista minuuttia.

New York Rangers iski kaksi maalia neljässä sekunnissa, kun Rangers voitti kotonaan San Jose Sharksin maalein 4-0.  Ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla ajassa 19:16 Martin St.Louis vei Rangersin 2-0-johtoon ja vain neljä sekuntia myöhemmin Rick Nash lisäsi johdon jo 3-0-lukemiin. Muista Rangersin maaleista vastasivat Carl Hagelin ja Kevin Hayes. Henrik Lundqvist otti nollapelissään 33 torjuntaa. Sharksin maalilla pelasi Alex Stalock, jolle kertyi 25 torjuntaa.

Minnesota Wild sai todeta Jonathan Quickin suureksi esteeksi maalintekonsa tiellä, kun se hävisi Los Angeles Kingsille maalein 2-1. Quick nappasi 40 torjuntaa, mutta ei pystynyt vieläkään ohittamaan aikoinaan Kings-riveissä pelannutta Rogie Vachonia nollapelien määrässä. Kummallakin on tällä hetkellä 32 nollapeliä.  Kingsin maaleista vastasivat Tyler Toffoli ja Tanner Pearson. Quickin haaveet historian tekemisestä kaatuivat Wildin hyökkääjään Matt Cookeen.

LOS ANGELES-MINNESOTA 2-1

NY RANGERS-SAN JOSE 4-0

WINNIPEG-CALGARY 1-4

ANAHEIM-ST.LOUIS 3-0