Vancouverille revanssi Schneiderin nollapelillä

Cam Fowler ei päässyt Cory Schneiderin ohi.
Anaheimin ja Vancouverin välisessä kamppailussa Vancouver sai hakemansa hyvityksen. Edellinen kohtaaminen kauden avauksessa meni suvereenisti Ducksin nimiin, mutta nyt oli Canucksin vuoro ottaa voitto Ducksin kotihallissa.

Jäähyaitio, Vancouverin maalia vartioinut Cory Schneider ja toimimaton erikoistilannepelaaminen koituivat Ducksin kohtaloksi kauden ensimmäisessä kotipelissä. Vancouver ei ollut kohtelias vieras, vaan vei voiton nimiinsä 5–0. Anaheimin kotiyleisö ei pitänyt tuomarilinjasta ja osoitti mielipiteensä ajoittain äänekkäästi.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja pysyi Ducksin aggressiivisen hyökkäyksen hallinnassa ensimmäisen erän puoleenväliin saakka. Tyhmä jäähyily kuitenkin kostautui Ankoille. Ensin Daniel Winnik hankki hyökkäyspäässä rangaistuksen kiinnipitämisestä. Ducksin ollessa yhden miehen alivoimalla Ryan Getzlaf passitettiin jäähyaitioon poikittaisesta mailasta. Kolmella viittä vastaan oli liikaa Anaheimille. Vancouver pääsi rokottamaan Sedinin veljesten osumalla, kun Henrik Sedin tarjoili Daniel Sedinille hyvän poikittaissyötön maalin kulmalle ja Daniel laittoi kiekon sisään.

Ensimmäinen erä päättyi lukemin 2–0 Vancouverille Canucksin iskettyä toistamiseen ylivoimalla. Alexandre Burrows tarjoili syötön maalin eteen vapaasti päässeelle Mason Raymondille, joka upotti kiekon yläkulmaan.

Toisessa erässä Anaheim pääsi yrittämään ensimmäisen kerran ylivoimalla, kun Burrows otti rangaistuksen väkivaltaisuudesta. Ducksin ylivoima ei hyvästä yrityksestä huolimatta onnistunut ohittamaan varmasti torjunutta Schneideria. Burrowsin vapauduttua jäähyaitiosta tämä pääsi läpiajoon. Luca Sbisan pysäytysyritys johti rangaistuslaukaukseen, jonka Jonas Hiller kuitenkin torjui.

Toisen erän lopulla tuli Vancouverin ensimmäinen osuma tasaviisikoin, kun Aaron Volpatti pääsi laukomaan sisään kulmaväännöstä irronneen kiekon. Anaheimin pelistä alkoi näkyä turhautuminen ja kurittomuus kostautui. Corey Perryä taklattiin vaarallisesti takaapäin laitaan, mikä jäi tuomareilta huomaamatta. Perry lähti hakemaan hyvitystä omin päin Alexander Edleriltä ja Ducks joutui lähtemään erätauolle jälleen alivoimalla.

Kolmas erä alkoi Vancouverin ylivoimalla ja Zack Kassianin onnistuttua Sedinin veljesten tarjoilusta alkoi ottelu olla lukeman 4–0 myöten selvä. Raymondin illan toinen osuma toi lopputilanteeksi 5–0.

Anaheimille tappio oli kauden ensimmäinen. Vaikka Ducksin suomalaiset jäivät näin ollen pisteittä, nousi Saku Koivun johtama ketju Koivu-Winnik-Andrew Cogliano jälleen esiin edukseen ja oli selvästi Ankkojen paras hyökkäyskolmikko.

Suomalaisia pisteille, Ovetškin edelleen maalitta

Carolinan suomalaiset jäivät pisteittä, mutta joukkue on pelannut nousujohteisesti voittaessaan nyt kaksi ottelua peräkkäin Buffaloa vastaan. Aleksandr Sjomin puolestaan onnistui maalinteossa ensimmäisen kerran hurrikaanipaidassa.

Toisin kävi entiselle Washingtonin seurakaverille Aleksandr Ovetškinille, joka ei saanut edelleenkään maalihanojaan auki joukkueen pelattua jo neljännen pelinsä ilman voittoa alkaneella kaudella. Tällä kertaa Capitalsin haaviin tarttui sentään yksi piste ottelun mentyä jatkoajalle New Jerseyn kotihallissa.

Suomalaisista yön kierroksella onnistui Sami Salo kahdella syöttöpisteellä Tampa Bayn ottaessa voiton kotonaan Ottawaa vastaan. Samoin kaksi syöttöä merkittiin Mikko Koivulle ja yksi Mikael Granlundille Minnesotan taivuttua Detroitin kotiareenalla. Valtteri Filppula saalisti samassa ottelussa kolme syöttöpistettä. Niklas Bäckström ei torjunut tällä kertaa Wildin maalinsuulla, vaan verkkoa vartioi Josh Harding.

Bostonin maalilla Tuukka Rask torjui 24 kertaa Bruinsin ottaessa 4–2-kotivoiton NY Islanderista.

BOSTON - NY ISLANDERS 4-2
BUFFALO - CAROLINA 1-3
NEW JERSEY - WASHINGTON 3-2 ja.
TAMPA BAY - OTTAWA 6-4
DETROIT - MINNESOTA 5-3
WINNIPEG - PITTSBURGH 4-2
ANAHEIM - VANCOUVER 0-5