Ässien ringissä alkukesän Liiga-paikkaa hakenut Valtteri Pihlajamäki siirtyy Iisalmen Peli-Karhuihin.

Kirsi Teiskonlahti

Valtteri Pihlajamäki ja Peli-Karhut sopimukseen

Viime kaudella Ässien A-nuorten kapteenina Nuorten SM-liigassa pelannut Valtteri Pihlajamäki on solminut karhulauman kanssa vuoden sopimuksen. Liigassa Pihlajamäki pääsi esiintymään kaikkiaan kolmessa ottelussa.

Valtteri Pihlajamäki on esiintynyt Ässien A-nuorissa kaikkiaan 135 ottelussa. Näissä on syntynyt tehot 39+27=66. Jäähyaitiota nuorukainen on puolestaan kuluttanut kaikkiaan 149 minuuttia.

Loppuun asti taistelevana ja fyysisenä pelaajana tunnettu Pihlajamäki haki alkukesän pelipaikkaa Ässien Liiga-ringistä, mutta tällä erää pelipaikka ei auennut Liigassa.

20-vuotias oikealta ampuva laituri halusi kehittyäkseen Liiga-pelaajaksi miesten Mestis-pelejä. Valmentaja Janne Sinkkosen mukaan yhteisymmärrys pelaajan ja seuran välillä syntyi nopeasti agentin otettua yhteyttä.

− Meillä oli yksi pitkään työstetty sopimus erään hyökkääjän kanssa, mutta viime metreillä pelaaja valitsi toisen seuran. Samana päivänä tuli tieto, että Pihlajamäki olisi tarjolla, ja aloin selvittämään pelaajan taustoja. Heti ensimmäisestä puhelusta tuli kuva, että kyseessä on asennepelaaja, joka jättää aina kaikkensa jäälle.

− Uskon, että saimme miehen, joka on vahvasti minun ja Peli-Karhujen näköinen pelaaja ja josta on ainesta kotiyleisön lemmikiksi kovan työnteon ja fyysisen pelin myötä, Sinkkonen kiittelee.

Pihlajamäki nauttii kaksinkamppailuista ja uskaltaa taklata. Tämä näkyi myös kauden päätteeksi Nuorten SM-hopeaa juhlineen Pihlajamäen jäähytilastoissa, sillä sarjassa miehelle kertyi viime kaudella kaikkiaan 59 jäähyminuuttia.

− Mies todella halusi meille, ja hän omistaa hyvän laukauksen. Pihlajamäen suhteen pelirooli on täysin avoin. Hän istuu varmasti täydellisesti neloskentän rikkovaan ja taklaavaan rooliin, mutta voi ottaa isoakin ruutua, koska eväät siihen kyllä on, Sinkkonen uskoo.

Pihlajamäen sopimuksen myötä Peli-Karhut etsii enää aktiivisesti kokoonpanoonsa vain yhtä kärkipään hyökkääjää. Myöskin puolustuksessa voidaan nähdä vielä muutoksia.

− Saku Kinnunen on KalPan mukana koko elokuun, ja siksi voi olla, että koejan kautta haemme vielä yhtä puolustajaa. Muuten kokoonpano alkaa olla valmis.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Adam Zboril Iisalmesta Slovakiaan

MESTIS | Muut Sarjat | 21.6.2017 16:11
Slovakian pääsarjajoukkue HC Nove Zamky on ilmoittanut tehneensä sopimuksen viime kaudella Iisalmen Peli-Karhuja edustaneen Adam Zborilin kanssa. lue lisää

Valmentaja Sinkkonen: Peli-Karhujen paletti viimeistä silausta vaille valmis

MESTIS | 17.6.2017 11:30
Iisalmen Peli-karhujen kokoonpano alkaa olla pääpiirteissään valmis, kun joukkue julkaisi lauantaina kolme jatkosopimusta. Hyökkäyksessä jatkavat Juha Virtanen ja Niko Putkonen. Anton Kokkosen koeaikasopimuksen myötä puolustus alkaa olla myös valmis. lue lisää

Virtanen ja Putkonen jatkavat Peli-Karhuissa – Anton Kokkonen hakee jatkoa koeajan kautta

MESTIS | 17.6.2017 11:05
IPK kiinnitti kaksi viime kauden hyökkääjäänsä, kun sentteri Juha Virtanen ja sekä laidassa että keskellä viihtyvä Niko Putkonen jatkavat karhupaidassa. Lisäksi jatkoa joukkueessa hakee puolustaja Anton Kokkonen, jonka koeaika kestää elokuun loppuun. lue lisää

Henri Fomin Peliitoista IPK:hon – Autio ja Pyykkönen Hokista karhupaitaan

MESTIS | 9.6.2017 13:20
Iisalmen Peli-Karhut sai ison vahvistuksen kärkiketjuihinsa, kun viime kaudella Heinolan Peliittojen parhaimmistoon kuulunut hyökkääjä Henri Fomin siirtyy karhupaitaan. Maalivahti Aleksi Autio ja sentteri Samu Pyykkönen puolestaan saapuvat IPK:hon konkurssiin ajautuneesta Kajaanin Hokista. lue lisää

Aatu Hämäläinen ja Damir Galin jatkavat karhupaidassa – Henri Kivioja palaa kaukaloon välivuoden jälkeen

MESTIS | 2.6.2017 20:08
Iisalmen Peli-Karhut vahvistui kolmella pelaajalla, kun sekä Aatu Hämäläinen että Damir Galin jatkavat karhulaumassa. Viime kauden sapattivuotta kiekkoilusta pitänyt Henri Kivioja puolestaan palaa kaukaloon tutussa peliasussa. lue lisää

Kommentit

Valtteri Pihlajamäki

IPK #15 R olh
s. 1996 Kiikoinen
177CM / 86KG
SOPIMUS: 2018