Ässien ringissä alkukesän Liiga-paikkaa hakenut Valtteri Pihlajamäki siirtyy Iisalmen Peli-Karhuihin.

Kirsi Teiskonlahti

Valtteri Pihlajamäki ja Peli-Karhut sopimukseen

Viime kaudella Ässien A-nuorten kapteenina Nuorten SM-liigassa pelannut Valtteri Pihlajamäki on solminut karhulauman kanssa vuoden sopimuksen. Liigassa Pihlajamäki pääsi esiintymään kaikkiaan kolmessa ottelussa.

Valtteri Pihlajamäki on esiintynyt Ässien A-nuorissa kaikkiaan 135 ottelussa. Näissä on syntynyt tehot 39+27=66. Jäähyaitiota nuorukainen on puolestaan kuluttanut kaikkiaan 149 minuuttia.

Loppuun asti taistelevana ja fyysisenä pelaajana tunnettu Pihlajamäki haki alkukesän pelipaikkaa Ässien Liiga-ringistä, mutta tällä erää pelipaikka ei auennut Liigassa.

20-vuotias oikealta ampuva laituri halusi kehittyäkseen Liiga-pelaajaksi miesten Mestis-pelejä. Valmentaja Janne Sinkkosen mukaan yhteisymmärrys pelaajan ja seuran välillä syntyi nopeasti agentin otettua yhteyttä.

− Meillä oli yksi pitkään työstetty sopimus erään hyökkääjän kanssa, mutta viime metreillä pelaaja valitsi toisen seuran. Samana päivänä tuli tieto, että Pihlajamäki olisi tarjolla, ja aloin selvittämään pelaajan taustoja. Heti ensimmäisestä puhelusta tuli kuva, että kyseessä on asennepelaaja, joka jättää aina kaikkensa jäälle.

− Uskon, että saimme miehen, joka on vahvasti minun ja Peli-Karhujen näköinen pelaaja ja josta on ainesta kotiyleisön lemmikiksi kovan työnteon ja fyysisen pelin myötä, Sinkkonen kiittelee.

Pihlajamäki nauttii kaksinkamppailuista ja uskaltaa taklata. Tämä näkyi myös kauden päätteeksi Nuorten SM-hopeaa juhlineen Pihlajamäen jäähytilastoissa, sillä sarjassa miehelle kertyi viime kaudella kaikkiaan 59 jäähyminuuttia.

− Mies todella halusi meille, ja hän omistaa hyvän laukauksen. Pihlajamäen suhteen pelirooli on täysin avoin. Hän istuu varmasti täydellisesti neloskentän rikkovaan ja taklaavaan rooliin, mutta voi ottaa isoakin ruutua, koska eväät siihen kyllä on, Sinkkonen uskoo.

Pihlajamäen sopimuksen myötä Peli-Karhut etsii enää aktiivisesti kokoonpanoonsa vain yhtä kärkipään hyökkääjää. Myöskin puolustuksessa voidaan nähdä vielä muutoksia.

− Saku Kinnunen on KalPan mukana koko elokuun, ja siksi voi olla, että koejan kautta haemme vielä yhtä puolustajaa. Muuten kokoonpano alkaa olla valmis.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Valtteri Pihlajamäki leikkauspöydälle

MESTIS | 6.10.2017 10:48
Iisalmen Peli-Karhut tiedotti myöhään torstaina, että sen laitahyökkääjä Valtteri Pihlajamäki kärsii ylävartalovammasta, joka vaatii leikkaushoitoa. Vamma pitää miehen poissa peleistä useita viikkoja. lue lisää

Valtteri Pihlajamäki tuli Mestikseen kehittymään: ”Kahden kauden päästä olen valmis Liigaan”

MESTIS | 25.9.2017 14:00
Ässäkasvatti Valtteri Pihlajamäki on yksi lukuisista Mestis-kiekkoilijoista, jotka ovat junioriuran jälkeen hakemassa sarjasta ponnahduslautaa uralleen Liiga-ympyröihin. Kolme liigaottelua viime vuonna vyölleen saanut Pihlajamäki harjoitteli alkukesän jo Ässien liigaringissä, mutta vielä ei ollut nuorukaisen aika. lue lisää

Mestis-kauden parhaimmisto palkittiin − KeuPan mestaruuteen johdattanut Markus Jokinen keräsi kunniaa

MESTIS | 24.4.2018 20:00
Päättyneen Mestis-kauden parhaimmisto sai palkintonsa Mestiksen perinteisellä gaalaristeilyllä. KeuPa-hyökkääjä Markus Jokinen oli pelipaikkansa paras, ja hänet palkittiin myös koko sarjan parhaana pelaajana. lue lisää

IPK kiinnitti kaksi runkopuolustajaansa − Kinnunen ja Koponen kiekkoilevat jatkossakin Iisalmessa

MESTIS | 23.4.2018 16:50
Iisalmen Peli-Karhut on tehnyt vuoden jatkosopimuksen Saku Kinnusen ja Janne Koposen kanssa. Kinnunen ja Koponen olivat viime kaudella IPK:n ja KalPan yhteistyöpelaajia, mutta tulevalla kaudella puolustajat kuuluvat ainoastaan iisalmelaisjoukkueeseen. lue lisää

Janne Katosalmi ja Riku Korhonen sopimuksiin IPK:n kanssa

MESTIS | 20.4.2018 17:17
IPK:n viime kauden toiseksi paras maalintekijä Janne Katosalmi jatkaa karhunutussa kolmatta kautta putkeen. Uutena vahvistuksena Iisalmeen saapuu Kajaanin Hokista Riku Korhonen. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Valtteri Pihlajamäki

IPK #15 R olh
s. 1996 Kiikoinen
177CM / 86KG
SOPIMUS: 2018