Valta vaihtui SHL:ssä - Kiiskinen ratkaisi trillerin

SHL / Uutinen
Tässä hallissa päästiin juhlimaan mestaruutta.
Kuva © Vilja Päätalo

Kaksi edellistä mestaruutta voittanut Skellefteå lähti finaalisarjaan kotiedun turvin, mutta tällä kertaa siitä ei ollut hyötyä. Sarjan viisi ensimmäistä ottelua päättyivät vierasvoittoihin, joten ennen torstain kohtaamista Växjö Lakers oli kiinni mestaruudessa voitoin 3-2.

Kuudes ottelu alkoi Skellefteån komennossa, ja joukkue johti kahden erän jälkeen lukemin 2-0. Jani Lajunen teki kuitenkin Lakersin tärkeän kavennusmaalin päätöserässä, ja pari minuuttia myöhemmin peli oli tasan.

Ensimmäinen jatkoerä ei tuonut tulosta, vaikka Lakers pääsi koittamaan ylivoimaakin. Ottelua oli pelattu jo yhteensä yli 110 minuuttia, kun Växjö toimitti kiekkoa maalille ja Tuomas Kiiskinen pääsi sutaisemaan sen maaliin.

Kiiskisen ja Lajusen lisäksi joukkueen suomalaismestareita ovat Teemu Laakso, Ville Varakas ja joukkueen kapteeni Tomi Kallio. Mestaruus oli Växjön historian ensimmäinen. Hävinneen Skellefteån riveissä taas kiekkoili suomalaisista Janne Pesonen

Växjö Lakersin taustasta voi lukea tästä, ja Kiiskisen haastattelu helmikuulta löytyy täältä.