Valmentajalegenda Ken Hitchcock päättää uransa 22 NHL-kauden jälkeen

NHL / Uutinen
Hitchcock toimi NHL:ssä päävalmentajana kaikkiaan 22 kautta.
Kuva © Getty Images
Dallas Stars tiedotti pitkän uran päävalmentajana tehneen Ken Hitchcockin siirtyvän eläkkeelle valmentajatehtävistä. Hitchcock jatkaa kuitenkin Stars-organisaatiossa neuvonantajatehtävissä.

Dallas Stars tiedotti perjantaina joukkueen päävalmentaja Ken Hitchcockin, 66, siirtyvän eläkkeelle valmentajatehtävistä. 22 kautta NHL:ssä valmentanut Hitchcock jatkaa kuitenkin Stars-organisaatiossa neuvonantajatehtävissä. Stars ei ole vielä nimennyt hänelle seuraajaa.

Hitchcock aloitti päävalmentajauransa juuri Starsissa kaudella 1995−96, ja kyseinen Stars-ajanjakso huipentui Stanley Cup -mestaruuteen kaudella 1998−99.

Ennen viimekesäistä paluutaan Starsin penkin taakse Hitchcock oli valmentanut myös Philadelphia Flyersia, Columbus Blue Jacketsia sekä St. Louis Bluesia, jonka palveluksessa hänelle myönnettiin parhaan valmentajan Jack Adams -palkinto kauden 2011−12 päätteeksi.

− Hän [Hitchcock] jättää lähtemättömän jäljen lajiimme ja hänen vaikutuksensa tulee näkymään vielä vuosia. Hän on suorastaan päävalmentajaikoni, ei vain jääkiekossa, vaan urheilun kentällä ylipäätään. Tahdomme kiittää Keniä kaikesta siitä, mitä hän on valmentajauransa aikana antanut, luonnehti Stars-GM Jim Nill eläköityvää päävalmentajaansa NHL.comille.

Hitchcock pitää hallussaan piikkipaikkaa sekä Stars-organisaation valmennettujen ottelujen (585) että voittotilaston (319) osalta. Tämän lisäksi hän on 823 voitollaan koko liigan kaikkien aikojen kolmanneksi voitokkain päävalmentaja edellään vain Scotty Bowman (1 244 voittoa) ja Joel Quenneville (884 voittoa).

Kaikkien aikojen ottelutilastossa Hitchcock sijoittuu neljänneksi 1 536 valmentamallaan ottelulla. Häntä enemmän otteluita on kertynyt vain Bowmanille (2 141 ottelua), Quennevillelle (1 621 ottelua) ja Al Arbourille (1 607 ottelua). 

» Lähetä palautetta toimitukselle