Valko-Venäjä ja Tanska Suomen MM-kisoihin

MAAJOUKKUE / Uutinen
Valko-Venäjä ja Tanska voittivat omat lohkonsa I divisioonan MM-turnauksissa ja nousevat parhaiden kiekkomaiden joukkoon ensi kaudeksi, jolloin maailmanmestaruudesta pelataan Suomessa.

Valko-Venäjä pudotti Ruotsin jatkosta olympialaisissa ja sijoittui neljänneksi, mutta viime talven MM-kisoissa sillä ei ollut onnea matkassa. Se jäi kovassa alkulohkossaan niukasti viimeiseksi Tshekin, isäntämaa Saksan ja Sveitsin taakse, ja kun karsintasarjassa Latvia oli maalieron turvin parempi, jäi Valko-Venäjän kohtaloksi pudota tasoa alemmas.

Visiitti jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä Eindhovenissa pelatussa I divisioonan A-lohkossa Valko-Venäjä voitti kaikki ottelunsa ja varmisti osanottonsa Suomen MM-kisoihin. Lopullisesti nousu varmistui, kun Ranska kukistui päätöskierroksella maalein 3-1. Vladimir Tsyplakov ja Aleksei Kalyuzhny saalistivat tehot 1+1.

I divisioonan B-lohko pelattiin samanaikaisesti Unkarissa, ja kun suosikeista Iso-Britannia ja Norja kompastelivat, ratkaisivat nousun päätöskierroksen ottelussaan isäntämaa Unkari ja Tanska, joka voitti ottelun selvästi 6-2. Näin myös Tanska pelaa Suomen MM-kisoissa ensi keväänä.

» Lähetä palautetta toimitukselle