Vaasan Sport: Liigaan kaudeksi 2005-2006

MESTIS / Uutinen
Vaasan Sport on käynnistänyt tällä päivämäärällä projektin, jonka tavoite on pelata SM-liigassa kaudella 2005-2006. Tavoitteeseen pääsemiseksi organisaatiota on vahvistettu. Tänään julkaistiin myös 3 jatkosopimusta ja yksi uusi pelaaja.

Hockey-Team Vaasan Sport Oy:n uusi toimitusjohtaja on Juha Saari. Aikaisemmin Sportin markkinointipäällikkönä toiminut Saari astui Sportin palvelukseen toukokuussa 2000, jolloin Sport oli pahimmassa taloudellisessa kurimuksessa. Pitkälti juuri Saaren ansioista Sport on tänä päivänä suomalaisella kiekkokartalla.

- Tulin seuraan juuri kaikkein pahimpaan aikaan. Silloin teimme 2 vuotisen suunnitelman talouden kuntoon panemiseksi. Suuret kiitokset kaikille henkilöille, jotka olivat osallisena tuon projektin onnistumisessa. Nyt tuo välietappi on saavutettu ja on uuden projektin alku. Tuon projektin tavoitteena on pelata liigassa kaudella 2005-2006, kertoi Juha Saari.

Juha Saarella on vankka kokemus liikemaailmasta. Eri johtotehtävissä vuodesta 1985 toiminut Saari on ennen kaikkea tehnyt hyvää tulosta markkinoinnissa.

- Toimitusjohtajan vakanssi on haasteellinen ja mielenkiintoinen tehtävä. Haluan kiittää Vaasan Sportin hallitusta luottamuksesta, Saari jatkoi.

Sportin uusi markkinointipäällikkö on Seppo Luoto. Kauppatieteiden maisteri omistaa konsultointi yrityksen, joka toimii Vaasassa ja Helsingissä. Luoto on pelannut jääkiekkoa Sportin junioreissa ja sen jälkeen ollut vahvasti mukana valmennuksessa niin junioripuolella kuin maalivahtivalmentajana edustusjoukkueessa. Luoto ahertaa kiekon ohessa myös Vaasan Yliopistossa, jossa vetää muutamaa kurssia. Väitöskirja on suunniteltu valmistuvat kolmen vuoden päästä.

- Jääkiekon markkinointi on muuttunut kovasti viime vuosina. Ennen se ehkä koettiin pelkäksi rahan keräämiseksi, mutta nykyään toiminta yhteistyökumppaneiden kanssa on molemmin puolin arvokasta. Sportin tavoitteena on muuttua entistä enemmän asiakaslähtöiseksi seuraksi. Yhteistyökumppaneiden kanssa räätälöidään yksilöllisesti toimivat yhteistyösopimukset, linjasi Seppo Luoto markkinoiden suuntauksia.

Markkinoinninassistentiksi nimettiin Sportin III-valmentaja Mikko Manner. Hokkarit viime kauden jälkeen naulaan ripustanut Manner omaa suuren Sport-sydämen.

- Jääkiekko ja Sport on ollut aina minulle suuri juttu. Nyt kun sain mahdollisuuden tämmöiseen tehtävään olen todella innoissani, Manner kertoi.

Projektipäälliköksi nimitetty Arja Sillanpää on toiminut Sportin toimistosihtereerinä syksystä 2000 saakka. Pankissa ja erilaisissa projektien johtotehtävissä aiemmin toiminut Sillanpää omaa vankan kokemuksen projektitehtävistä.

Sport kertoi projektin tavoitteista seuraavaa:

- Rakennetaan uusia yhteistyösopimuksia kansainvälisten, valtakunnallisten ja pohjalaisten yritysten kanssa sekä rakennetaan olemassaolevien yhteistyökumppaneiden kanssa ”liigapolku”

- Solmitaan yhteistyösuhteet pohjalaisten jääkiekkojoukkueiden kanssa kehittämään alueen jääkiekkotoimintaa

- Rakennetaan liigajoukkue ja vahvistetaan A-junioritoimintaa liigatasolle

- Kehitetään Vaasa Areenan olosuhteita (mm. myyntipisteet, ravintolapalvelut) liigakelpoisiksi

- Järjestetään liigaosakeanti 2004 syksyllä yhtiön taloudellisen pohjan laajentamiseksi

Konkreettisesti valmistautuminen liigaan näkyy mm. Sportin budjeteissa. Ensi kaudeksi menobudjetti on 750 000 euroa. Se on 100 000 euroa enemmän kuin viime kaudella. Kaudeksi 2004-2005 budjettia on tarkoitus kasvattaa lisää 900 000 euroon saakka.

- Seuraa ja joukkuetta kehitetään koko ajan liigaa silmällä pitäen. Jo nyt meillä on yhteistyökumppaneidemme kanssa monivuotisia yhteistyösopimuksia, joissa on liigapykälä. Yleisötavoite on ensi kaudella 1050 henkilöä per ottelu. Ensi kaudella on tavoitteena tehdä 150 000 euron positiivisen tuloksen. Sportin budjetti liigassa kaudella 2005-2006 olisi 2,6 miljoonaa euroa, selvitti Juha Saari tulevaisuutta välillä kiekkotermein.

Pelaajabudjetin kehitys kulkee käsikädessä muun menobudjetin kanssa. Ensi kaudella pelaajiin uppoaa 235 000 euroa, kun taas kaudeksi 2004-2005 tuo summa nousee 345 000 euroon. Tulevalla kaudella tähtäin on jo korkealla, mutta varsinainen tavoite siintää kaudella 2004-2005, joka on voittaa Mestismestaruus ja sen jälkeen liigapaikan haku.

Pete Suonpää Sportiin ja kolme jatkosopimusta

Viime kaudella Mestiksen play offien toiseksi paras pistemies Pete Suonpää pelaa ensi kaudella kotkapaidassa. Kiekko-Vantaassa pelannut sentteri on Jokereiden kasvatti. Kesäkuussa 23 vuotta täyttävä Suonpää vahvistaa Sportin hyökkäyskalustoa oleellisesti.

Jatkosopimukset ovat allekirjoittaneet maalivahti Marko Härkönen ja puolustajat Pasi Kuusisto ja Jarno Kosonen.

Polvileikkauksessa ollut Patrik Westerback on toipumassa hyvää vauhtia ja sopimusta aletaan sorvata ensi viikolla. Joukkueen koko tulee olemaan 3 maalivahtia, 9 puolustajaa ja 13 hyökkääjää. Sopimuksia on nyt 18 kappaletta. Uusia sopimuksia julkaistaan noin viikon kuluttua.

» Lähetä palautetta toimitukselle