Välimieskäsittelyt alkavat

NHL / Uutinen
Huomenna keskiviikkona alkavat taas jokavuotiset välimiestuomioistunnot.

Kyse on siis tilanteesta, jossa pelaaja ja seura ovat sen verran kaukana toisistaan sopimuksen solmimisessa, että pelaajan niin halutessa NHL:n asettama puolueeton "arbiraattori" eli välimies päättää mikä pelaajan arvo tulee olemaan. Välimieskäsittelyyn menevät pelaajat ovat lähes poikkeuksetta RFA-statuksen omaavia eli he eivät voi tehdä sopimusta toiseen seuraan.

Tänä kesänä käsittelyyn on menossa seuraavat pelaajat:

Bill Guerin BOS, Brian Rolston BOS, Darren Van Impe BOS, Miroslav Satan BUF, Marek Malik CAR, Jamie Allison CHI, Greg de Vries COL, Jamie Pushor CMB, Mathieu Dandenault DET, Janne Niinimaa EDM, John Jakopin FLA, Aaron Miller L.A, Bryan Smolinski L.A, Manny Fernandez MIN, Filip Kuba MIN, Andy Sutton MIN, Sergei Zholtok MIN, Mike Dunham NSH, Cale Hulse NSH, Bobby Holik N.J, Petr Sykora N.J, Jason Dawe
NYR, Brad Smyth NYR, Jeff Toms NYR, Wade Redden OTT, Daymond Langkow PHX, Jan Hrdina PIT, Darius Kasparaitis PIT, Alexei Kovalev PIT, Robert Lang PIT, Martin Straka PIT, Pavol Demitra STL.

Käsittelyt alkavat Bill Guerinin tapauksella huomenna keskiviikkona ja päättyvät kahden viikon päästä 15. elokuuta.

Joukkue ja pelaaja voivat tietenkin neuvotella edelleen ja välttää koko käsittelyyn joutumisen. Muutama sopimus on jo ehditty tekemäänkin. Mm. Jiri Slegr, Bates Battaglia, Hal Gill, Sandy McCarthy, Patrick Lalime ja Todd Bertuzzi pääsivät sopimukseen jo ennen käsittelyn alkua.

Käsittelyt eivät ole aina kaunista kuunneltavaa. Joukkue voi yrittää vakuuttaa hyvinkin suorasukaisin ja jopa törkein sanoin sitä, miksi pelaaja ei ole pyytämänsä palkan arvoinen. Vastaavasti pelaajan edustajat pyrkivät kehumaan asiakastaan.

Viime kesältä muistamme Antti Aallon ja Anaheim Mighty Ducksin välisen sopimusriidan, joka meni välimiesoikeuden päätettäväksi. Aalto voitti katkeran käsittelyn ja sai rahakkaamman sopimuksen, kuin mitä Anaheim oli tarjonnut. Kuitenkin välit joukkueen johtoon olivat menneet ja Antti sai viettää viime kaudella paljon aikaa farmissa ja on nyt taas jo SM-Liigassa.

Neljä vuotta sitten silloinen Islanders-maalivahti Tommy Salo puhkesi istunnossa kyyneliin kuunneltuaan GM Mike Milburyn heittämiä kommentteja hänestä. Salo hävisi käsittelyn ja myöhemmin hänet kaupattiin Edmontoniin.

» Lähetä palautetta toimitukselle