Uudet ja vanhat veivät Islandersin voittoon

Brock Nelson juhlii maalia Travis Hamonicin kanssa.
New York Islanders avasi kautensa vieraskaukalossa Carolina Hurricanesia vastaan. Uudet ja vanhat Islandersin miehistön jäsenet löysivät alusta asti toisensa. Hurricanesin uusi valmentaja Bill Peters joutui debyytissään tyytymään tappioon.

NHL-kierroksen ainoassa ottelussa kotijoukkue Carolina Hurricanes kärsi tappion vierailija New York Islandersille maalein 5-3.

Islanders hyödynsi ensimmäisen erän 44 sekunnin 5-3-ylivoimatilaisuuden ja iski ottelun avausmaalin ajassa 17:06. Maalintekijänä Boston Bruinsista Islandersiin kaupattu puolustaja Johnny Boychuk. Puolustaja tykitti sydämensä kyllyydestä ja oli ottelun jälkeen tyytyväinen ensimmäiseen esiintymiseensä uuden joukkueensa väreissä. Boychukin saldona ottelusta oli tehot  1+2.

- Tuntui hyvältä saada voitto. Se, miten se tapahtui, on vielä parempaa. Se saa tuntemaan olon paljon mukavammaksi, kun pystyy auttamaan joukkueen voittoon, Boychuk lausui nhl.comin haastattelussa.

Illan ja Islandersin toisesta osumasta vastasi Brock Nelson juuri Islandersin ylivoiman päätyttyä ajassa 18:54. John Tavaresin syöttö löysi Nelsonin aivan vapaana maalin edestä eikä Nelson erehdy nostaessaan kiekon ranteella sisään. Tavares keräsi ottelussa kolme syöttöpistettä, mutta Nelson oli ottelun pistekuningas nakutettuaan taululle tehot 2+2. Toinen Nelsonin maaleista syntyi toisessa erässä eikä se ollut aivan kivuton, kun Boychukin laukaus otti kimmokkeen Nelsonin jalasta.

- Se osui vähän säärisuojuksen yläpuolelle, joten siitä jälki vähäksi aikaa, mutta paperilla se pysyy, Nelson kommentoi maaliaan.

Kolmannessa erässä Nathan Gerbe onnistui rikkomaan Hurricanesin kuparisen ja tilanne kaventui 3-1:een. Sitten Mihail Grabovski ja Travis Hamonic paukuttivat maalin mieheen. Ottelu oli käytännössä taputeltu, vaikka Chris Terry ja Eric Staal kaunistelivat vielä loppulukemia.

Hurricanes joutui lähtemään otteluun ilman loukkaantuneita Jeff Skinneriä ja Jordan Staalia. Hurricanesin taival alkui tappiolla uuden valmentajan Bill Petersin alaisuudessa.

CAROLINA-NY ISLANDERS 3-5