Uuden suojavarusteen uskotaan mullistavan tavan suojata pelaajien aivoja

LIIGA, NHL, KHL / Uutinen
Bauer uskoo uuden varusteensa suojaavan pelaajien aivoja.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Jääkiekkovarustevalmistaja uskoo mullistavansa tavan suojata jääkiekkoilijoiden aivoja. Suojavaruste puetaan pään sijasta kaulan ympärille.

Jääkiekkovarustevalmistaja Bauer on tuonut markkinoille uuden aivoja suojaavan varusteen, NeuroShieldin. Suojavaruste puetaan kaulan ympärille luistimenviilloilta suojaavan kaulasuojan tapaan, ja sen tarkoitus on hienoisesti kasvattaa verenkiertoa aivoihin puristamalla kevyesti pelaajan kaula-aluetta.

NeuroShield ei kykene estämään aivotärähdysten syntymistä, vaan sen on tarkoitus vähentää pienimuotoisempaa aivojen liikettä kallon sisällä. Valmistaja uskoo tämän onnistuvan lisäämällä veren määrää aivoissa, jonka myötä aivojen tila liikkua kallon sisällä vähenisi. Veren määrän lisääminen onnistuu varustevalmistajan mukaan kaula-alueella tapahtuvalla kevyellä puristuksella.

Liikkumisen väheneminen pitäisi Bauerin mukaan näkyä isojen kolauksien aiheuttamien oireiden vähenemisen lisäksi myös normaaleissa pelitilanteissa tapahtuvissa vähäisemmissä iskuissa, jotka valmistajan mukaan voivat pitkällä aikavälillä aiheuttaa pahoja vaurioita.

NeuroShieldiä voi käyttää enintään neljä tuntia kerrallaan, ja varusteen virallinen käyttöikä on yksi vuosi. Varuste on tällä hetkellä myynnissä vain Kanadassa, mutta terveysviranomaisten salliessa sitä tullaan myymään myös muualla maailmassa. Kanadassa varusteen suositushinta on 199 Kanadan dollaria eli noin 135 euroa.

NeuroShieldin esittelyvideo

» Lähetä palautetta toimitukselle