USA pääsi tuulettamaan mestaruutta kotikisoissaan. Kuva joukkueen kohtaamisesta vuoden 2015 MM-kisoissa.

Julia Heino, julia.heino@jatkoaika.com

USA nappasi mestaruuden kotikisoissaan

USA:n naisten maajoukkue päihitti finaaliottelussa Kanadan ja juhli maailmanmestaruutta kotikisoissaan.

USA:n naisten maajoukkue nappasi neljännen perättäisen mestaruuden päihitettyään finaaliottelussa Kanadan jatkoajalla lukemin 3-2. USA:n maalintekijät olivat Kacey Bellamy kahdella varsinaisen peliajan osumallaan sekä Hilary Knight jatkoajalla tekemällään voittomaalilla.

Kanadan maaleista vastasivat Meghan Agosta ja Brianne Jenner. Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin kaksi maalia iskenyt USA:n Kacey Bellamy.

Mestarijoukkue oli kisoissa lyömätön, sillä se ei hävinnyt ainuttakaan ottelua. Tämän myötä USA:n naisten joukkue ei ole hävinnyt ottelua kolmissa perättäisissä MM-kisoissa. USA:n maaliero viidessä pelatussa ottelussa oli 28-5.

Mestaruus oli USA:n naisille kahdeksas, ja näistä kahdeksasta peräti seitsemän on voitettu kahdeksan edellisen turnauksen aikana.

Lue myös

Katastrofi vältetty – USA:n naisten maajoukkue ja liitto sopuun ehdoista

Muut Sarjat | 29.3.2017 12:06
Uuden sopimuksen myötä USA:n naisten maajoukkueen ei lopulta tarvinut toteuttaa uhkavaatimustaan jättäytyä pois tulevista kotikisoistaan. Maajoukkueen ja USA Hockeyn välillä solmitun sopimuksen avulla joukkueen olot tulevat jatkossa paranemaan huomattavasti. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat