Urheilulehti: Liitossa merkittävässä asemassa ollut henkilö tirkistellyt alaikäisiä pelaajia

MAAJOUKKUE / Uutinen
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
Jääkiekkoliitossa merkittävässä asemassa oleva henkilö on tirkistellyt nuorisomaajoukkueiden pelaajia toistuvasti jo vuosien ajan, kertoo Urheilulehti.

Suomen nuorisomaajoukkueiden pelaajia on tirkistelty suihkussa ja pukuhuoneissa jo vuosikausia, kertoo Urheilulehti tuoreessa printtinumerossaan. Asialla on ollut lehden mukaan Jääkiekkoliitossa merkittävässä asemassa ollut henkilö.

Lehti on haastatellut juttuunsa kuutta nuorisomaajoukkueissa pelannutta pelaajaa sekä viittä nuorisomaajoukkuetta valmentanutta valmentajaa. Heistä jokaisella on kyseisestä asiasta tai siitä puhumisesta muistikuvia.

Epäilyttävä toiminta on sisältänyt suihkussa ja pukuhuoneissa olevien pelaajien tirkistelyä sekä toistuvaa läsnäoloa hierontahuoneessa. Hänellä on haastateltujen mukaan ollut usein tapana istuutua pukuhuoneessa juuri sille paikalle, josta on ollut näkyvyys pelaajien suihkuun. Toimintaa on tietojen mukaan ihmetelty ja asialle on myös vitsailtu, mutta se on herättänyt jälkeenpäin useissa haastatelluista epäilyksiä.

Tirkistely ja muu vastaava epäasiallinen käytös eivät välttämättä täytä sellaisenaan rikoksen tunnusmerkkejä, mutta voivat aiheuttaa kohteelleen samanlaisia oireita kuin seksuaalinen ahdistelu. Erityisen kyseenalaisia ovat tilanteet, joissa kohteena ovat alaikäiset. Työpaikoilla myös työnantaja on velvoitettu puuttumaan havaittuun seksuaaliseen häirintään ja vastaavaan käytökseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle