UL: Erotuomareiden ympärillä kuohuu jälleen

LIIGA, MESTIS, Suomi-sarja, Muut Sarjat / Uutinen
Tuomareiden ympärillä kuohuu jälleen.
Kuva © Antti Varonen
Urheilulehden saamien tietojen mukaan Jääkiekkoliiton ja Liigan erotuomarijohdolta on tullut osallistumiskieltoukaasi Liiga-, Mestis- ja A-nuorten SM-liiga-tuomareille, joka koskee Ice Hockey Officiating Clinic -tilaisuutta.

Ice Hockey Officiating Clinic–tilaisuudessa on luennoimassa muun muassa entinen NHL-tuomari Paul Stewart, joka toimii tällä hetkellä KHL:n erotuomarikomission puheenjohtajana. Tilaisuudessa on tarkoituksena esitellä innovatiivinen ja raikas erotuomarijohtamismalli.

Nyt kuitenkin Jääkiekkoliiton erotuomaripäällikkö Jere Lahti on kehottanut Mestiksen ja A-nuorten SM-liigan tuomareita olla osallistumatta kyseiseen tilaisuuteen. Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä puolestaan meni asiassa astetta pidemmälle ja lähetti Liigan erotuomareille ukaasin, että tilaisuuteen ei ole syytä osallistua.

Kyseisten kieltojen taustalla ovat Urheilulehden tietojen mukaan Jääkiekkoliiton erotuomarijohdon ja Ice Hockey Officiating Clinic –tilaisuuden järjestävien puuhamiesten väliset erimielisyydet. Lisäksi Jääkiekkoliitto ja Liiga ovat perinteisesti suhtautuneet nuivasti koulutustilaisuuksiin, jotka eivät ole niiden itsensä järjestämiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle