U20: Venäjä, Kanada ja Tshekki voitokkaita

MAAJOUKKUE / Uutinen
Nuorten maailmanmestaruuskamppailut jatkuvat yllätyksettöminä.

Venäjä joutui koville Kazakstania vastaan, mutta voitti lopulta maalilla B-lohkon päiväkamppailussa. A-lohkossa Kanada jätti vastustajansa jo toistamiseen nollille.

Kazakstan pisti Venäjän tiukoille

Kazakstan-Venäjä 4-5 (2-0,1-4,1-1)

Kazakstan johti ottelua Venäjää vastaan ensimmäisellä erätauolla yllättäen 2-0. Kazakkien maalintekijöinä avauserässä toimivat Jevgeni Rymarev ja Konstantin Savenkov. Savenkovin läheltä sutima osuma hyväksyttiin vasta pitkään kestäneen videotarkistuksen jälkeen.

Toiseen erään luisteli jäälle kuitenkin sisuuntunut Venäjä, joka suorastaan leikitteli vastustajallaan ajoittain. Viktor Tihonov, Aleksei Tserepanov ja Jevgeni Kurbatov tekivät maalin mieheen ja nostivat Venäjän johtoon erän puolivälin havinoilla.

- Aloimme pelata enemmän joukkueena avauserän jälkeen ja saimme parempia tekopaikkoja, Venäjän valmentaja Sergei Nemtsinov kertoi ottelun jälkeen.

Kazakstan nousi kuitenkin vielä taisteluun mukaan Jakov Vorobievin tasoitettua ylivoimalla. Erän viimeisestä maalista vastasi kuitenkin Venäjä, sillä ainoastaan 40 sekuntia Vorobievin maalista Artem Gordiev siirsi Venäjän jälleen johtoon.

Kolmas erä oli tasapaksua pelailua, kunnes Kazakstanin Mihail Kachulin seurasi oman laukauksensa paluukiekon verkon perille. Kazakstan ei kuitenkaan kauan nauttinut tasoituksestaan, sillä ainoastaan 20 sekuntia myöhemmin Venäjän Juri Aleksandrov iski ottelun loppulukemat.

- Kazakstan pelasi hyvin tänään ja näimme hienon ottelun, Nemtsinov päätti.

Masonin vuoro pelata nollapeli Kanadalle

Slovakia-Kanada 0-2 (0-0,0-1,0-1)

Avausottelussa Tshekin nollannut Jonathan Bernier sai tehdä tilaa Kanadan maalilla Steve Masonille. Mason kiitti luottamuksesta ja nollasi vuorostaan Slovakian. Torjuntoja nuorukaiselle kertyi 22.

Kanadan molemmat osumat ottelussa viimeisteli Kyle Turris Drew Doughtyn syötöistä. Osumat syntyivät ylivoimalla. Ensimmäinen heti toisen erän alkuun kahden miehen ylivoimalla ja jälkimmäinen 53. minuutilla.

Slovakia otti ottelussa peräti 12 kaksiminuuttista.

Michael Frolik upotti Tanskan

Tshekki-Tanska 5-2 (3-0.1-2.1-0)

Michael Frolikin neljääntoista minuuttiin laukomat kolme osumaa antoivat Tshekille riittävän etumatkan ankarasti taistellutta Tanskaa vastaan.

Frolik iski aidon kypärätempun vieden isännät kolmen maalin johtoon avauserässä. Jakub Sklenar iski neljännen toisessa erässä ennen kuin Tanska sai kuparisensa rikki. Kun sekä Kevin Leder että Sune Hjulmand osuivat toisessa erässä oli Tanska mukana kamppailussa.

Ottelun viimeisen osuman iski isäntäjoukkueen Petr Strapac.