U20 MM2008: Kanada Ruotsi ja USA voitokkaita avauspäivänä

MAAJOUKKUE / Uutinen
Alle 20-vuotiaiden MM-kisojen avauspäivä ei tarjonnut yllätyksiä.

Nuorten maailmanmestaruuskisoissa A-lohkon ottelut alkoivat odotetussa komennossa, kun Ruotsi kaatoi Slovakian ja Kanada kellisti Tshekin. Myös B-lohkon pelit sujuivat yllätyksettömästi. Venäjä kukisti Suomen ja USA kaatoi Kazakstanin.

Kanada piti pintansa kisaisäntää vastaan

Tshekki-Kanada 0-3 (0-0, 0-1, 0-2)

Kestosuosikki Kanada ei antanut kisojen isäntäjoukkue Tshekille yllätysmahdollisuuksia. Vaahteralehtipaidat pysyivät nollilla ottelun puoliväliin asti, mutta tähtilupaus John Tavaresin maalilla joukkue pääsi johtoon, joka kesti loppuun asti. Loppulukemat olivat 0-3.

Tavares teki myös Kanadan kolmannen maalin vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua. Välissä yhden osuman oli viimeistellyt Matthew Halischuk.

Molemmat Tavaresin maaleista olivat ylivoimamaaleja. Kumpikin joukkue sai harjoitella pakkopeliä riittämiin, sillä Kanadalle tuomittiin kymmenen ja Tshekille kuusi kahden minuutin jäähyä. Tshekin tehottomuudelle suurin syy oli Kanadan veräjänvartija Jonathan Bernier, joka torjui 44 kertaa.

Kotijoukkueen kisadebyyttiä seurasi paikan päällä reilut 10 000 katsojaa. Kentällä päätuomareina olivat suomalaiset Jyri Rönn ja Sami Partanen, ja toisena linjatuomarina vihelsi Mikko Kekäläinen.

Slovakia piinasi Ruotsia loppuun asti

Ruotsi-Slovakia 4-3 (2-1,0-0,2-2)

Slovakia aloitti maalinteon turnauksessa, kun puolustaja Milan Balis iski kiekon Ruotsin verkkoon ottelun kolmannella minuutilla.

Ruotsi nousi kuitenkin rinnalle ja ohi avauserässä, kun sekä Robin Figren että Patrik Berglund ohittivat Julius Hudacekin Slovakian maalinsuulla.

Maalittoman toisen erän jälkeen Robin Figren iski illan toisella osumallaan Ruotsin kahden maalin etumatkalle ottelun 48 minuutilla. Slovakia ei kuitenkaan tästä lannistunut vaan nousi Ivan Rohacin ja Tomas Marcinkon maaleilla rinnalle reilussa kahdessa minuutissa.

Ottelun ratkaisu nähtiin ajassa 55.03. Johan Alcen iski Patrik Berglundin laukauksen paluukiekosta ottelun päätöslukemat 4-3.

Kazakstan pysyi USAn kyydissä yhden erän

USA-Kazakstan 5-1 (1-1,2-0,2-0)

USA ei saanut konettaan käyntiin ottelun alussa Kazakstania vastaan B-lohkon avausottelussa. Kazakit tekivät yllättäen ottelun avausmaalin ylivoimalla. Maalin teki puolustaja Aleksandr Kurshuk.

USA nousi kuitenkin tasoihin, kun avauserää oli pelaamatta ainoastaankolme sekuntia. James vanRiemsdyk avasi joukkueensa maalitilin ohittaen Kazakstanin maalivahti Smolinkovin.

Kaksi jälkimmäistä erää USA vei peliä ja Kazakstan roikkui mukana. Toisessa erässä osuivat kertaalleen hyökkääjät Rhett Rakhshani ja Mike Carman.

Päätöserässä nähtiin vielä kaksi maalia kun sekä puolustaja Cade Fairchild että hyökkääjä Kyle Okposo onnistuivat.