U18: Venäjä nappasi Kanadan päänahan - jatkopelien parit ratkesivat

MAAJOUKKUE / Uutinen
Tšekki päätti alkusarjansa Sveitsi-voittoon.
Alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa nähtiin tiistaina alkusarjan viimeiset pelit. Samalla ratkesivat myös puolivälierien ja karsintasarjan otteluparit. Peleinä nähtiin Tšekki-Sveitsi, Kanada-Venäjä, Yhdysvallat-Suomi ja Saksa-Ruotsi.

Tšekki-Sveitsi

Tiistain ensimmäisessä ottelussa kohtasivat Tšekki ja Sveitsi. Kotijoukkueena pelannut Tšekki vei ottelun nimiinsä lukemin 4-2 ja joukkueen suurimpana sankarina toimi hyökkääjä David Pastrnak tehoilla 0+3.

Ottelun avauserässä ei juurikaan tilastomerkintöjä nähty, ainoastaan Tšekin kaksi kaksiminuuttista. Laukaukset maalia kohden Tšekki tosin vei selkeästi nimiinsä. Ottelun avausmaali näki päivänvalon toisessa erässä reilun kuuden minuutin jälkeen. Asialla oli Tšekin Jakub Vrána. Enempää maaleja ei toisessa erässä nähty, vaikka ylivoimiakin nähtiin neljä kappaletta.

Kolmannessa erässä tahti muuttui selvästi. Tšekit menivät 2-0-johtoon reilun minuutin pelin jälkeen, maalintekijänä toimi Pavel Zacha. Peli ei ehtiny tästä kulua edes neljää minuuttia eteenpäin, kun verkko oli soinut jo kaksi kertaa lisää. Ensin Sveitsin Noah Rod kavensi, mutta heti perään Zacha teki illan toisen maalinsa.

Tämän jälkeen tahti rauhoittui ja Tšekki piti aikalisän. Sveitsi nousi kuitenkin vielä maalin päähän, kun Kevin Fiala onnistui reilun 12 minuutin pelin jälkeen. Sveitsi yritti vielä tasoitusmaalia innokkaasti ja haki tasoitusta aikalisän pitämällä ja ottamalla maalivahdin pois, mutta ne eivät auttaneet. Tšekin Jiří Smejkal laittoi kiekon vielä tyhjiin vain kolme sekuntia ennen loppua.

Lopputulos tarkoitti sitä, että Tšekki sijoittui lohkossa toiseksi ja Sveitsi neljänneksi. Tšekki saa vastaansa puolivälierissä Venäjän ja Sveitsi Kanadan.

Kanada-Venäjä

Päivän toinen ottelu pelattiin Kanadan ja Venäjän välillä. Turnauksessa tähän mennessä tappiottomana ollut Kanada koki ensimmäisen tappionsa ja pistemenetyksensä, kun Venäjä yllätti joukkueen ja voitti lukemin 3-2 voittomaalikilpailun jälkeen. Venäjän suurin sankari oli hyökkääjä Kirill Pilipenko, joka teki tehot 1+1 ja upotti ratkaisevan voittomaalin.

Ensimmäinen erä kiekkoiltiin maalittomana, vaikka Kanada pääsi pelaamaan jopa viiden minuutin ylivoiman Danil Vovtšenkon saatua ulosajon selästä taklaamisesta. Tilanne muuttui kuitenkin heti toisen erän alussa, kun Kanada avasi maalitilinsä Travis Konecnyn onnistuessa reilun minuutin pelin jälkeen.

Enempää maaleja ei nähty toisessa erässä, vaikka Venäjä pääsi puolestaan virittelemään ylivoimaansa kahteen kertaan. Joukkue toisti kuitenkin Kanadan tempun heti kolmannen erän alussa, kun se tasoitti 27 sekunnin pelin jälkeen Ivan Nikolišinin maalilla.

Kanada ei tästä lannistunut, vaan meni uudestaan johtoon reilut seitsemän minuuttia myöhemmin Matt Barzalin maalilla. Peli jatkui pitkään tämän jälkeen maalittomana. Venäjä laukoi 12 kertaa erän aikana maalia kohti, mutta se tuotti toistamiseen tulosta vasta aivan lopussa.

Joukkue pääsi ylivoimalle kaksi minuuttia ennen loppua ja otti samalla aikalisän. Hetkeä myöhemmin myös maalivahti Maxim Tretjak otettiin pois maaliltaan ja vähän tämän jälkeen tasoitusmaali näki päivänvalon. Kapteeni Vladislav Kamenev oli venäläisten tasoituksen tekijä.

Jatkoajalla ei tilastomerkintöjä nähty, vaan edessä oli voittomaalikilpailu. Siinä Venäjän Pilipenko oli ainoa onnistuja viidestä yrittäjästä. Lopputuloksen myötä Kanada voitti alkulohkonsa ja saa vastaansa puolivälierissä Sveitsin. Venäjä taas kohtaa puolestaan Tšekin.

Yhdysvallat-Suomi

Lue ottelun raportti tästä.

Saksa-Ruotsi

Turnauksen alkusarjan viimeisessä ottelussa kohtasivat Saksa ja Ruotsi. Peli päättyi selkein 3-9-lukemin Ruotsille ja joukkueen suurimmat sankarit olivat hyökkääjät Axel Holmström ja William Nylander kumpikin tehoilla 1+3.

Ruotsi hallitsi peliä selvästi alusta alkaen. Joukkue takoi kolme maalia jo avauserän aikana. Onnistujia olivat Holmström, Sebastian Aho ja Oskar Lindblom. Ahon maali syntyi ylivoimalla. Saksa vaihtoi maalivahtia ensimmäisellä erätauolla, mutta se ei joukkuetta juurikaan auttanut.

Tahti vain kiristyi toisessa erässä, kun ruotsalaiset laittoivat kiekon maaliin neljä kertaa. Maalintekijöinä olivat William Lagesson, Henrik Törnqvist, Aho jo toistamiseen ylivoimalla ja Rasmus Andersson. Saksakin sai avattua maalitilinsä, kun Manuel Widerer onnistui ylivoimalla.

Kolmannessa erässä Saksa onnistui vielä kahteen kertaan maalinteossa. Maximilian Kammerer ja Wiederer kavensivat tilannetta erän alussa, mutta ne maalit eivät suurta eroa enää tehneet kokonaiskuvan kannalta. Ruotsi teki erässä myös kaksi maalia Gustav Forslingin ja Nylanderin onnistuessa.

Ruotsi sijoittui lohkossaan toiseksi ja saa vastaansa puolivälierissä Suomen. Saksan kohtalona on karsia A-sarjapaikasta Tanskan kanssa paras kolmesta-systeemillä.