U18: Sebastian Aho räjäytti Kisapuiston

MAAJOUKKUE / Uutinen
Sebastian Ahon maali jäi ratkaisumaaliksi.
Suomi ja Sveitsi tarjoilivat lähes täydelle Kisapuistolle todella fyysisen ja vauhdikkaan ottelun. Kumpikaan joukkue ei säästellyt taklausintoaan missään vaiheessa vaan kaikissa kolmessa erässä laidat ryskyivät ja vauhtia kummassakin joukkueessa riitti. Sebastian Ahon maali kolmannen erän puolessa välissä ratkaisi voiton suomelle lukemin 2-1.

Laidat ryskyivät ennenkuin ottelu oli edes kunnolla ehtinyt käyntiin. Päävalmentaja Rauli Uraman aamuiset epäilyt siitä, että Sveitsi ei samanlaisella puolustavalla taktiikalla illaan otteluun lähtisi kuin USA:ta vastaan turnauksen avausottelussa osoittautuivat oikeiksi. Suomalaiset eivät kuitenkaan antaneet hurjasti päälle tulleille Sveitsiläisille tuumaakaan periksi.

− Pojat nauttivat pelamisesta ja se näkyi, että pojat halusivat pelata täydestä sydämestään. Hienohan tuollaista on katsoa, summasi Urama ottelun jälkeen.

Viidennellä minuutilla Suomi siirtyi johtoon. Juho Lammikko nappasi Mikko Rantasen varusteista kimmahtaneen irtokiekon keskialueella ja nosti läpiajon päätteeksi kisaisännät 1−0-johtoon.

Sveitsi sai takaiskusta hengen päälle ja loi lukuisia vaarallisia paikkoja Suomen maalille. Suurimpana Suomen murheena oli Kevin Fiala, joka taiteili turnauksen tähänastisesti hienoimmalla yksilösuorituksella kiekon Denis Malginin lapaan, joka sai nauttien upottaa kiekon Suomen tyhjään maaliin.

Ottelu jatkui rikkonaisena. Tasoitusmaalin jälkeen ja toisen erän alussa sveitsiläiset sortuivat jäähyilyyn. Suomen ylivoima ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään tilaisuutta, vaan sveitsiläiset onnistuivat kerta toisensa jälkeen painamaan kiekon suomen päätyyn. Ottelun toinen erä olikin maaliton, mutta hyvin vauhdikas.

Pikkuleijonat iskivät päätöserässä. Hyökkäyspäädyn pyörityksen jälkeen Waltteri Hopposen laukauksen jälkeen irtokiekkoon ehti ensimmäisenä Sebastian Aho, joka ujutti kiekon vanhanaikaisella ohi sveitsiläisvahti Gauthier Desclouxn.

Maalin jälkeen oli tyyntä myrskyn edellä. Sveitsi hallitsi selvästi kenttätapahtumia, mutta uhrautuvaisesti kiekkojen tielle menneet suomalaiset ja viimeisenä lukkona maalilla seissyt Kaapo Kähkönen estivät lisämaalien synnyn.

Voiton lisäksi lähes täydeksi myyty Kisapuisto sai myös Uramalta positiivista palautetta.

− Ensimäisessä pelissä yleisöä verotti varmasti, kun pudotuspelejä pelataan Suomessa ja Suomen maajoukkue pelaa samaan aikaan, niin tottakai se vaikuttaa. Ihan loistavaa kuitenkin. Koko kaupunki oli hienosti mukana tässä ottelussa, päätti Urama.

Suomi viettää huomenna sunnuntaina välipäivää, mutta kohtaa maanantaina tänään Yhdysvalloille hävinneen Tšekin.