U18: Saksa piti A-sarjapaikan niukalla erolla itsellään

MAAJOUKKUE / Uutinen
Saksan lippu liehui korkeimmalla perjantaina.
Alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa oli perjantaina vuorossa vain yksi peli, kun Saksa ja Tanska kohtasivat toisessa karsintaottelussa.

Pelin teema oli ennalta hyvin selkeä. Saksa oli voittanut ensimmäisen karsintaottelun lukemin 3-2 ja tarvitsi enää yhden voiton A-sarjapaikan säilyttääkseen. Tanska puolestaan tarvitsi ehdottomasti voiton pitääkseen säilymismahdollisuutensa yllä.

Peli päättyi tälläkin kertaa Saksalle lukemin 3-2. Joukkueen sankariksi nousi hyökkääjä Jakob Mayenschein, joka iski voittomaalin jatkoerässä ajassa 63.55.

Tanska aloitti ottelun vahvasti. Joukkue johti avauserän jälkeen lukemin 2-0. Joukkue laukoi maalia kohti vain viisi kertaa koko erän aikana, mutta hyödynsi paikkansa tehokkaasti. Avausmaali oli Christian Mieritzin käsialaa reilun neljän minuutin kohdalla ja Anders Krogsgaard lisäsi johdon kahteen maaliin reilut kahdeksan minuuttia myöhemmin.

Saksa ei puolestaan saanut maaleja aikaiseksi kahden ensimmäisen erän aikana, vaikka se vei laukaukset peräti lukemin 19-6. Joukkue pääsi myös kahteen kertaan ylivoimalle. Maalittoman toisen erän jälkeen kolmaskin erä ehti pyörähtää melkein puoliväliinsä saakka, kunnes Saksa sai rikottua kuparisensa.

Andreas Eder helpotti saksalaisten tilannetta reilun yhdeksän minuutin pelin jälkeen. Saksa jatkoi hallintaansa myös loppuerän ajan ja teki tasoitusmaalin reilut viisi minuuttia avausmaalinsa jälkeen. Onnistuja oli sillä kertaa Lukas Koziol. Voittomaalia joukkue ei kuitenkaan vielä tässä vaiheessa pystynyt tekemään.

Lopullinen helpotus tuli jatkoerässä reilun kolmen minuutin jälkeen, kun Mayenschein ratkaisi ottelun. Täten Saksa säilyi A-sarjassa, kun taas Tanska tippui 1-divisioonaan.