U18: Pohjoisamerikkalaiset joukkueet olivat taas vahvempia

MAAJOUKKUE / Uutinen
Yhdysvaltalaisten tuulettivat rutiininomaisesti sunnuntaina.
Alle 18-vuotiaiden MM-turnauksen sunnuntaipäivään kuului vain kaksi ottelua. Vuorossa olivat Slovakia-Kanada ja Tanska-Yhdysvallat.

Slovakia-Kanada

Sunnuntaipäivän ensimmäinen ottelu käytiin Slovakian ja Kanadan välillä. Slovakia piti ennakkosuosikki Kanadaa pitkään tiukoilla, mutta kanadalaiset ponnistivat lopulta slovakialaisten ohi ja voittivat lukemin 2-1.

Ottelun avausmaali nähtiin alivoimalla avauserässä, kun Slovakian hyökkääjä Juraj Milý onnistui reilun 12 minuutin pelin jälkeen.

Tämän jälkeen ottelun kuvaan astuivat vahvasti jäähyt. Kakkosia vihellettiin yhteensä peräti kahdeksan kappaletta reilun 20 minuutin aikana, neljä kummallekin joukkueelle. Kanada hyödynsi lopulta ylivoimansa vain seitsemän sekuntia ennen toisen erän loppua Brendan Perlinin maalilla.

Peli jatkui tasaisena kolmannessa erässä. Jäähyjä jaettiin puolet vähemmän kuin edelliserässä ja Slovakia vei laukaisutilaston, mutta ottelun ratkaisi silti itselleen Kanada. Perlini onnistui toistamiseen pelissä ja sitä etumatkaa ei Slovakia enää saanut kurottua umpeen aikalisästä ja maalivahdin pois ottamisesta huolimatta.

Slovakia kohtaa seuraavassa ottelussaan Ruotsin ja puhtaalla pelillä jatkava Kanada Venäjän.

Tanska-Yhdysvallat

Lappeenrannan päivän pelinä nähtiin Tanskan ja Yhdysvaltojen välinen koitos. Ennakkosuosikki Yhdysvallat hallitsi peliä koko ottelun ajan ja takoi taululle 7-0-voittolukemat. Suurimpina Tanskan-kaatajina kunnostautuivat hyökkääjät Jack Eichel ja Frank Milano.

Pelin kulku oli alusta alkaen selvä. Yhdysvallat vei laukaisutilaston lukemin 59-8, pääsi seitsemään kertaan ylivoimalle ja kertaalleen laukomaan rangaistuslaukaustakin. Erikoistilanteet eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta, vaan kaikki maalit nähtiin tasakentällisin.

Avauserässä Yhdysvallat heilutti verkkoa vain kertaalleen, kun Milano onnistui. Tahti kiristyi toisessa erässä, vaikka Eichel epäonnistuikin rangaistuslaukauksessaan. Mies korjasi erheensä erän lopulla tekemällään maalilla ja Jared Fiegl vastasi erän toisesta maalista.

Kolmannessa erässä yhdysvaltalaiset osoittivat lopullisesti maalintekonsa laadukkuuden ja takoivat neljä lisämaalia. Onnistujina olivat Jack Glover, Ryan Hitchcock, Eichel illan toisellaan ja Kyle Connor.

Tanskan turnaus jatkuu maanantaina Sveitsi-ottelulla, kun taas Yhdysvallat saa tiistaina vastaansa isäntämaa Suomen.