U18: Pohjoisamerikkalaiset ja skandinaaviset joukkueet voitokkaina

MAAJOUKKUE / Uutinen
Yhdysvaltalaiset kaatoivat Tšekin selkeästi.

Yhdysvallat-Tšekki

Päivän ensimmäisessä ottelussa kohtasivat Yhdysvallat ja Tšekki. Yhdysvaltalaiset hallitsivat peliä ja veivät sen lopulta lukemin 3-0. Pelin suurimpiin hahmoihin kuului nollapelin pitänyt maalivahti Alexander Nedeljkovic. Myös hyökkääjä Kyle Connor pelasi vahvasti, sillä mies teki yhden maalin ja oli kahden aikana kentällä.

Pelin avauserä ei liikoja tilastomerkintöjä tarjonnut. Kumpikin joukkue otti jäähyn 21 sekunnin välein reilun seitsemän minuutin kohdalla ja avausmaali nähtiinkin näiden jäähyjen aikana. Asialla oli Auston Matthews. Tšekki vei vielä avauserässä laukaukset maalia kohti, mutta tahti muuttui siitä eteenpäin.

Yhdysvallat löi pelin ratkaisun pöytään heti toisen erän alussa, kun joukkue teki kaksi maalia reilussa kolmessa minuutissa. Maalintekijöinä kunnostautuivat Frank Milano ja Connor. Joukkue piti johtonsa loppuun saakka, vaikka se ottikin vielä neljä kaksiminuuttista. Täten Yhdysvallat sai kuitattua edellisen pelin yllätystappionsa Sveitsille ja kummallakin joukkueella on allaan yksi voitto ja tappio.

Kanada-Saksa

Imatran päivän avauspelissä kohtasivat Kanada ja Saksa. Peli eteni tasalukemissa aina kolmannen erän 14. minuutille saakka, kunnes Kanada teki irtioton ja vei ottelun lukemin 5-2. Pelin parhaina pistemiehinä kunnostautui Kanadan suomensukuinen hyökkääjä Jake Virtanen (0+2).

Kanada vei avauserän nimiinsä Daniel Audetten maalilla, joka oli erän ainoa tilastomerkintä. Toisessa erässä nähtiinkin jo enemmän säpinää, kun siinä syntyi kolme maalia. Ensin Saksa tasoitti Andreas Ederin maalilla.

Ilo kesti vain reilun minuutin, kunnes Kanadan Conner Bleackley vei joukkueen taas johtoon. Kello ehti tosin tikittää eteenpäin vain reilut kolme minuuttia, kunnes Saksa oli taas tasoissa Maximilian Kammererin maalattua.

Kolmas erä oli Kanadan hallintaa, mutta tuloksenteko oli vaikeaa. Lopulta reilut viisi minuuttia ennen loppua Ryan Gropp helpotti joukkueen tilannetta johtomaalillaan. Vain reilu minuutti tästä ja Travis Konecny kasvatti taas lukemia. Viimeinen niitti tuli Jared McCannin lavasta juuri ennen loppua.

Kanada jatkaa turnauksessa puhtaalla pelillä, kun taas Saksan tilanne alkaa olla todella tuskallinen. Joukkueella on nolla pistettä ja pudotuskarsinta häämöttää jo horisontissa.

Suomi-Sveitsi

Otteluraportti Suomi-Sveitsi-ottelusta on luettavissä täältä.

Venäjä-Ruotsi

Venäjän ja Ruotsin lauantain myöhäisottelu oli päivän tasaisin peli. Ottelu venyi aina voittomaalikisaan saakka, jossa ruotsalaisten sankariksi nousivat maalinteossa onnistuneet Adrian Kempe ja William Nylander. Venäläisistä ei löytynyt yhtään onnistujaa.

Reilun viiden minuutin kohdalla ensimmäisessä erässä nähtiin iso rähinä, josta jaettiin runsaasti jäähyjä. Venäläisistä penkkiä pääsivät kuluttamaan kolme pelaajaa ja ruotsalaisista kaksi pelaajaa. Venäläisten ongelmia lisäsi vielä 18 sekuntia myöhemmin tullut kaksiminuuttinen, joka laittoi joukkueen kahden miehen alivoimalle.

Ruotsi ei kuitenkaan saanut maaleja aikaiseksi ylivoimillaan. Joukkueen avausmaali syntyi vähän aikaa myöhemmin reilun 11 minuutin kohdalla, kun Oskar Lindblom onnistui. Reilut kolme minuuttia myöhemmin joukkue lisäsi johtoaan ylivoimalla Gustav Forslingin maalilla. Toisessa erässä johto kasvoi jo kolmeen maaliin Lindblomin onnistuessa toistamiseen ylivoimalla.

Venäjä vaihtoi maalivahtia tässä vaiheessa, muttei onnistunut kaventamaan toisessa erässä edes kahdella ylivoimallaan. Kolmannessa erässä tahti kuitenkin muuttui, kun joukkue ensin tappoi alivoiman ja kavensi heti sen jälkeen Danil Vovchenkon maalilla. Lisää kavennusta tuli reilun kuuden minuutin päästä, kun Aleksei Sleptsov onnistui.

Venäläisten kiri huipentui, kun joukkue nousi tasoihin ylivoimalla reilun 12 minuutin pelin jälkeen Vladislav Kamenevin maalilla. Tämän jälkeen ei lisämaaleja nähty, vaikka Venäjä pääsi vielä kertaalleen ylivoimalle ja kumpikin piti vielä aikalisän. Myöskään jatkoaika ei tuonut tulosta, vaan Ruotsi ratkaisi pelin itselleen voittomaalikisassa.

Avausvoittonsa ottanut Ruotsi kohtaa seuraavaksi Slovakian ja kolmessa pisteessä oleva Venäjä Saksan.