U18 MM 2007: Sveitsin Stoop upotti Slovakian

MAAJOUKKUE / Uutinen
Tampereen lohkon päivän ainoassa ottelussa yritteliäs Sveitsi nujersi väsyneeltä vaikuttaneen Slovakian 0-4 (0-1, 0-1, 0-2).

Slovakian ja Sveitsin välistä ottelua seuratessa oli vaikea uskoa, että sveitsiläisillä oli ollut edellisenä päivänä tiukka peli Ruotsia vastaan ja slovakialaisilla lepopäivä.

Läpi ottelun aktiivisemmin liikkuneet vuoristomaan pojat ottivat tilanteet haltuunsa heti avausminuuteilla. Vain reilu kaksi minuuttia aloitusvihellyksen jälkeen Peter Rojkovic joutui vastustajasta roikkumisesta jäähylle. Sveitsiläiset liikuttivat kiekkoa tehokkaasti ja Lukas Stoop laukoi viivalta kohti maalia. Kiekko osui Luca Cuntin mailaan ja kimposi ohi slovakkivahti Jaroslav Janusin.

Erän toinen katsomon hetkeksi havahduttanut tapahtuma sattui loppuvihellyksen aikoihin. Slovakian Branislav Horvath onnistui vääntämään Sveitsin Gianni Donati kypärän päästä, mutta mitään sen kummempaa poikien välille ei päässyt kehkeytymään.

Ottelu ratkesi toisessa erässä slovakkipakki Rojkovicin nukahdukseen. Slovakian hakiessa tasoitusta hän unohti Gianni Donatin vapaaksi selkänsä taakse. Gregory Sciaroni havaitsi tilanteen ja kiekon saadessaan syötti Donatin läpiajoon. Tiukka veto ja Janus antautui toisen kerran.

Kolmannessa erässä Slovakian valmentaja yritti aktivoida joukkueensa apaattista peliä kaventamalla neljästä kolmeen ketjuun. Muutokset eivät vaikuttaneet pelin kulkuun, vaan sveitsiläiset hallitsivat ottelua sekä omalla puolustusalueellaan että Slovakian puolustusalueella.

Sveitsiläiset tekivät vielä kaksi maalia melkeinpä samasta paikasta samanlaisilla laukauksilla. Ensin Lukas Stoop laukoi ylivoimalla aloituspisteen päältä vasempaan yläkulmaan ja hetkeä myöhemmin Roman Schlagenhauf toisti tempun tasavajaalla pelattaessa.

- Joukkueeltamme puuttui sydän, emme taistelleet ja meidän liike oli selvästi huonompaa kuin Sveitsin, kommentoi Slovakian apulaisvalmentaja Dusan Halahija.

- Pystyimme pelaamaan kurinalaisesti, vaikka tiesimme, että Slovakia tulee pelaamaan tiukkaa puolustuspeliä. Odotimme vain kärsivällisesti, Sveitsin päävalmentaja Felix Hollenstein kommentoi.

Joukkueiden parhaina palkittiin numero seiskat, Sveitsin Lukas Stoop ja Slovakian Marek Daloga.

Turnauksen toisella voitollaan Sveitsi siirtyi Tampereen lohkon kärkeen. Lohkon lopulliset sijoitukset ratkeavat tiistaina pelattavissa Tshekki-Ruotsi ja Suomi-Slovakia -otteluissa. Tilanne on niin tiukka, että yksikään jatkoomenijä sen enempää kuin yksikään putoaja ei ole vielä selvillä.

- Tässä on pitkä aika odottaa, Hollenstein kommentoi.

- Huomisesta tulee tiukka peli, vastassa on isäntämaa Suomi. Heillä on ollut pidempi aika valmistautuakin, Halahija pohti tulevaa.