TUTOn riveihin kaksi vahvistusta - Väkiparta palaa Turkuun

MESTIS / Uutinen
Hyvärinen edusti kolme kautta SaPKoa.
Kuva © Antti Varonen
TUTO on tehnyt sopimukset hyökkääjä Mika-Matti Hyvärisen sekä puolustaja Riku Väkiparran kanssa.

Mika-Matti Hyvärinen siirtyy TUTOon SaPKosta, jossa pelasi kolme kautta. Viime kaudella 24-vuotias KalPa-kasvatti iski 58 ottelussa tehot 6+16.

− Se syy, miksi halusimme Hyvärisen TUTOon, on hyvin selvä: kyseessä on yksi parhaista joukkuepelaajista, joita Suomesta löytyy. Nopeajalkainen KalPa-kasvatti sopii erittäin hyvin tulevan kauden pakettiimme ja samalla saamme joukkueeseen tsempparin, jonka arvo on lähes mittaamaton, kommentoi TUTOn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola.

− Hyvärinen pelasi myös pisteiden valossa viime kaudella uransa parhaan kauden ja hänellä on reserviä tehdä enemmänkin tulosta.

Hyvärinen kärsi viime keväänä polvivammasta ja sen vuoksi ensiesiintymiseen TUTO-paidassa menee Aittolan mukaan vielä aikaa. Hyökkääjä itse on kuitenkin positiivisin mielin.

− Hienoa olla Suomen Turussa. Rankka kesä takana polven kanssa, kun piti yksin treenata, joten nyt on mukava päästä taas arkeen kiinni ja olla jätkien kanssa työn touhussa, Hyvärinen kertoi.

Takalinjoilleen turkulaisryhmä kiinnitti jo kaudella 2012-2013 joukkueessa 22 ottelua pelanneen Riku Väkiparran. Urallaan myös Itävallan ja Italian kakkossarjoissa pelannut 23-vuotias Väkiparta edusti viime kaudella Suomi-sarjan HC Satakuntaa, jossa syntyi 34 ottelussa tehot 5+12.

− Väkiparta on erinomainen luistelija ja aktiivinen tukemaan hyökkäyksiä. Hän sopii meidän pakettiin hyvin ja tuo puolustukseen uuden elementin, Aittola kuvaili.

− Rikusta puhuttaessa on nostettava esiin hänen laukauksensa, joka jo juniori-ikäisenä tuotti Marli Areenalla tulosta. Väkiparta on kuluneen kahden kauden aikana miehistynyt ja myös kiekoton pelaaminen on karheutunut. Väkipartaa on seurattu TUTO-ajan jälkeen aktiivisesti ja nyt oli aika pukea Riku taas TUTO-paitaan.

Turkulaisryhmä tiedotti myös koeajalla olleiden Aki Juuselan ja Joni Seinelän koeaikojen päättyvän tällä viikolla. Kaksikon kohdalla päätöksiä tehdään viikonlopun aikana.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle