TUTOlle yhteistyöseura Suomi-sarjasta

MESTIS / Uutinen
TUTO tekee ensi kaudella yhteistyötä VG-62:en kanssa.
Kuva © Timo Savela
TUTO ja Suomi-sarjassa pelaava naatalilainen VG-62 ovat sopineet yhteistyöstä tulevaksi kaudeksi.

TUTOlle yhteistyöjoukkueen tarve muodostui tulevan kauden laajan pelaajaringin vuoksi. Yhteistyön tarkoituksena on pyrkiä tarjoamaan peliaikaa kaikille pelaajille.

− Meillä on tulevalla kaudella muutaman vuoden tauon jälkeen iso pelaajarunko, jossa on paljon nuoria pelaajia. Heidän kehitykselle on tarjottava paikka, jossa on mahdollisuus kilpailla ja harjoitella laadukkaasti sekä pelata merkittävässä roolissa, totesi TUTOn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola.

− Kaikille ei voida kilpailusta johtuen taata peliaikaa Mestiksestä, joten yhteistyön myötä osa pelaajista hakee peliaikaa ensisijaisesti VG:n riveistä. Täytyy kuitenkin muistaa, että jokaisen pelaajan on täytettävä VG:ssä ruutunsa, mikään aito yhteistyö ei pohjaudu sanelupolitiikkaan.

VG-62:n päävalmentaja Sami Vire näkee myös yhteistyön Mestis-seuran kanssa hyvänä asiana naatalilaisseuralle ja Suomi-sarjalle.

− Ensinnäkin haluamme olla osana pelaajapolkua alueen nuorille pelaajille, jotka eivät ole vielä Mestis-tasoa. Toiseksi haluamme näyttää, että Suomi-sarja on hyvä paikka kehittyä ja saada kokemusta miesten peleistä, Vire linjasi.

− Meillä oli viime kaudella liian kapea materiaali kovaan sarjaan, joten yhteistyön myötä saamme joukkueeseen toivon mukaan koko kauden ajaksi muutaman nuoren, innokkaan ja eteenpäin pyrkivän pelurin.

» Lähetä palautetta toimitukselle