Tuska syvenee - Ilves iskee pöytään ennätystappiot

LIIGA / Uutinen
Ilveksen talouskurimus syvenee.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Tampereen Ilves on tehnyt päättyneellä tilikaudella tappiota yli 700 000 euroa.

Liigaseura Tampereen Ilveksen taustayhtiö Ilves-Hockey Oy on Jatkoajan saamien tietojen mukaan tehnyt päättyneellä tilikaudellaan peräti 710 000 euron tappiot. Tappiot ovat seuran historian suurimmat.

Tilikaudella 2012-13 Ilves-Hockey Oy:n tulos jäi miinukselle 271 tuhannen euron verran, mikä oli parannusta aiemmista puolen miljoonan euron tienoilla liikkuneista tappioista. Nyt suunta kääntyi kuitenkin jälleen jyrkästi alaspäin. Ilves-Hockey Oy:n kumulatiiviset tappiot viimeisen kuuden vuoden ajalta ovat nyt yli kolme miljoonaa euroa.

Ilves-Hockey Oy:n liikevaihto tilikaudella oli 5,3 miljoonaa euroa. jossa on kasvua edellisvuoteen 200 000 euroa.

Ilveksen keväällä aloittama osakeanti puolestaan jatkuu edelleen ja on toistaiseksi säädetty päättymään vuoden lopussa. Anti on epäonnistunut rajusti: suunnitelluista 100 000 osakkeesta on saatu myytyä vain 15 000 kappaletta, mikä 15 euron kappalehinnalla tarkoittaa 225 000 euron tulovirtaa. Toiset 15 000 osaketta on jaettu lainojen korkoja vastaan velkojille.

Ilves-Hockey Oy:n yhtiökokous järjestetään lauantaina.

Muokattu 17.20.: Lisätty tieto kumulatiivisista tappioista.

Kommentti: Miika Arponen

Ilveksen ympärillä on jo vuosia puhuttanut seuran tilinpäätöksessä näkynyt Liiga-Ilves ry:lle suoritettava taseen ulkopuolinen vastuu. Viime kevään osakeanti-infossa hallituksen puheenjohtaja Vesa Kainulainen kertoi velan olevan nyt anteeksiannettu, ja sen juridisen pitävyydenkin olleen heikoilla kantimilla.

Kyseinen rivi on kuitenkin jälleen tehnyt paluun Ilves-Hockey Oy:n tilinpäätökseen. Mystinen jo vuosia taloutta rasittanut kuluerä on siis edelleen kuvioissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle