Turris pilasi Leinon paluun, Pesoselle ensipuraisu

Kyle Turris (keskellä) toimi Puhvelien kaatajana lauantai-illan kamppailussa. Tässä tuuletetaan ottelun ratkaisutta jatkoaikaosumaa.
Pahasta loukkaantumissumasta kärsivä Ottawa Senators haki maukkaan vierasvoiton Buffalosta, kun ottawalaiset kukistivat kotijoukkue Sabresin jatkoajalla Kyle Turrisin komealla osumalla. New Jersey Devilsin farmiseurassa koko kauden kiekkoillut Harri Pesonen otti puolestaan ensimmäiset luistimenpotkunsa NHL-jäillä.

Buffalo Sabres sai lauantaiksi rivistöönsä uutta verta, kun suomalaistaituri Ville Leino hyppäsi kaukaloon ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Lonkkansa juuri kauden alun kynnyksellä satuttanut Leino oli joutua leikkaushoitoon, mutta vaiva parani kuin paranikin pelkällä kuntoutuksella. 27 ottelun huilaamisen jälkeen hyökkääjä oli vihdoin takaisin tositoimissa.

Ottawa Senatorsilla puolestaan eivät loukkaantumishuolet kuitenkaan hellittäneet. Huippuvahti Craig Andersonin ja Jason Spezzan lisäksi vaivojaan parantelivat muun muassa Milan Michalek sekä koko kauden sairauslomalle aiemmin passitettu Erik Karlsson.

Sabres aloitti ottelun vauhdikkaasti ja paluun kaukaloon tehnyt Leino oli mukavan pirteällä pelipäällä. Noin seitsemän minuutin pelaamisen jälkeen Leino oli jo ujuttaa pelivälineen Senators-vahti Ben Bishopin taakse, mutta ketjukaveri Tyler Ennisin luistimesta kimmonnut kiekko löysi tiensä vain Ottawa-maalin takatolppaan.

Kauaa ei Sabresin tarvinnut kuitenkaan maalihanojensa aukeamista odotella. Leino pelasi maalin takaa kiekon siniviivalle, josta peruspakki Mike Weber laukoi limpun ohi Bishopin. Hetkeä myöhemmin Drew Stafford tuikkasi Nathan Gerben laukauksesta syntyneen irtokiekon verkon perukoille. Sabres oli siirtynyt väkevästi 2-0 -johtoon.

Ensimmäinen erä sujui kokonaisuudessaan Sabresin hallinnassa eikä Senators päässyt hätyyttämään Ryan Millerin vartioimaa maalia toden teolla oikeastaan kertaakaan. Erän lopulla tunteetkin pääsivät kuumenemaan, kun Steve Ottin suorittaman keskialueen taklauksen jälkeen Gerbe ja Chris Neil tökkivät toisensa kahden minuutin istunnoille.

Ottawa iskee Kärppä-Turrisin johdolla

Jos ensimmäinen erä oli Sabres-merkkinen, meni toinen kolmannes täysin vierasjoukkueelle. Senators laittoi uutta vaihdetta silmään heti erän avausvaihdosta lähtien eikä kotijoukkue päässyt lähtötelineistään liikkeelle.

Ensin Kyle Turris ja Daniel Alfredsson karkasivat ylivoimahyökkäykseen, mutta ruotsalaisveteraanin laukaus kimposi takaisin peliin Sabres-nyytin ylärimasta. Heti tämän jälkeen Miller sai venyä maalillaan useisiin peräkkäisiin huipputorjuntoihin Jakob Silfverbergin ja Peter Reginin yrittäessä maalintekoa.

Vierailijoiden vahva vaihe palkittiin kuitenkin pikaisesti. Senators-pakki Patrick Wiercioch sai kiekon lapaansa siniviivalla ja pommitti pikkumustan voimalla Millerin ohi. Noin kuusi minuuttia myöhemmin vierasjoukkue nousi jo tasoihin Chris Phillipsin onnekkaalla osumalla. Hyökkäyssiniviivalta lähetetty ohjuri kimpoili lopulta Jordan Leopoldin hanskasta Sabres-verkkoon.

Erän lopulla vieraat siirtyivät vielä johtoon puhvelilauman torkkuessa. Hienosti ottelussa esiintynyt Turris kiepautti maalin takaa Senaattorit ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon, kun toista erää oli vain minuutti jäljellä.

Erikoistilanteet avainasemaan

Sabres löysi ryhtinsä kolmanteen erään ja peli tasoittui. Mitä pidemmälle päätöskolmannes venyi, sitä enemmän Sabres loi painetta Senatrosin puolustusalueelle. Erän puolivälin jälkeen rynnistys tuotti lopulta tulosta, kun Staffordin heppoinen laukaus kimposi Zack Smithin mailan kautta ohi voimattoman Bishopin.

Kotijoukkueelle tarjottiin voittoa hopeatarjottimella, kun Patrick Wiercioch komennettiin kampituksesta jäähylle ajassa 56.25. Puhvelien pakkopeli oli kuitenkin yhtä tehotonta kuin aikaisemminkin ottelussa eikä Sabres näin ollen onnistunut käyttämään loistavaa tilaisuuttaan hyväkseen.

Ratkaisua haettiinkin lopulta jatkoajalta. Senators pyöritti vinhasti omaa ylivoimapeliään Sabres-puolustaja Christian Ehrhoffin istuessa kahden minuutin rangaistustaan. Pitkä myllytys palkittiin voittomaalilla, kun ottawalaisten sankari Turris niittasi tulostaululle 3-4 -lukemat komealla laukauksellaan Sabres-maalin etuyläkulmaan.

Voitto tuli Paul Macleanin suojateille makeaan paikkaan, sillä joukkueen seitsemästä edellisestä ottelusta peräti neljä oli päättynyt varsinaisen peliajan jälkeen tasatilanteeseen. Näistä neljästä ottelusta Senaattorit olivat onnistuneet voittamaan ainoastaan yhden.

Pesoselle debyytti Devils-paidassa, Kekäläisen Columbus jatkaa vahvasti

JYPistä maailmalle ponnistanut Harri Pesonen pelasi lauantai-iltana uransa ensimmäisen NHL-ottelun, kun New Jersey Devils sai vieraita Montrealista. Suomalaishyökkääjä pääsi samantien kovien miesten vierelle, sillä ottelun alussa hänen ketjukavereinaan toimivat Patrick Elias sekä David Clarkson. Pesosen rooli kuitenkin pieneni kamppailun edetessä, eikä muuramelaiselle työmyyrälle kertynyt peliaikaa kuin 8 minuuttia 32 sekuntia. Tässä ajassa Pesonen merkkasi itselleen yhden taklauksen. Montreal Canadiens voitti ottelun lukemin 1-2.

Jarmo Kekäläisen johtama Columbus Blue Jackets on äitynyt toimitusjohtajavaihdoksensa myötä hirmuvireeseen, sillä joukkue on päässyt pisteille nyt kymmenessä perättäisessä ottelussaan. Sinitakkien suurin sankari on ollut Sergei Bobrovski, joka on tällä hetkellä eittämättä yksi liigan kuumimmista maalivahdeista. Lauantai-iltana Bobrovskin huippukunnon uhriksi joutui Phoenix Coyotes. Venäläismaalivahti pysäytti kaikki 39 Coyotes-laukausta, kun Blue Jackets kairasi ottelusta maukkaan kotivoiton voittomaalikilpailussa.

Anaheim Ducks -hyökkääjä Saku Koivu vastasi joukkueensa ainoasta maalista St. Louis Bluesin voittaessa Ankat kotikentällään lukemin 2-1. Maali oli konkarihyökkääjälle kauden kahdeksas. Winnipeg Jetsiä edustava Antti Miettinen teki puolestaan maalin toisessa ottelussa perätysten, kun Jets ja Toronto Maple Leafs pitivät kunnon maali-iloittelun. Miettisen maalia oli rakentelemassa myös Olli Jokinen, joka sai osuman myötä tililleen syöttöpisteen. Leafs-hyökkääjä Leo Komaron ei päässyt ottelussa tehopisteiden makuun, mutta hän ryskytti kamppailussa laitoja viiden taklauksen verran.

BOSTON-WASHINTON 4–1
PITTSBURGH-NY RANGERS 3-0
BUFFALO-OTTAWA 3-4 ja.
COLORADO-MINNESOTA 4-6
TORONTO-WINNIPEG 4-5 vl.
NEW JERSEY-MONTREAL 1-2
TAMPA BAY-CAROLINA 4-1
COLUMBUS-PHOENIX 1-0 vl.