Turkulaiset seurat aloittavat pelaajayhteistyön

LIIGA, MESTIS, Suomi-sarja / Uutinen
Seurat laittoivat ilomielin nimensä sopimukseen.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
TPS, TUTO Hockey sekä HC Indians Kaarina aloittavat mittavan yhteistyön. Tarkoituksena on löytää jokaiselle juniorille sopiva sarjataso.

Keskiviikkona turkulaiset kiekkoseurat TPS ja TUTO Hockey sekä kaarinalainen HC Indians solmivat pelaajayhteistyösopimuksen. Tiedotustilaisuudessa korostettiin turkulaista pelaajapolkua. 

Yhdeksi esimerkiksi joukkueiden välisestä yhteistyöstä nousi tiedotustilaisuudessa tällä hetkellä TPS:ssa kiekkoileva Mikko Lehtonen. Mies kävi pelaamassa TUTOn puolella viime kauden ja nousi täksi kaudeksi Palloseuran miehistöön. Tarkoituksena on tehdä pelaajan kannalta fiksuja ja pidempiä sopimuksia ja välttää hissiliikettä.

− Historia on historiaa, mutta nyt oli mahdollisuus uusilla henkilöillä viedä tämä sopimus maaliin saakka, kommentoi neuvottelut aluille laittanut Timo Laukkanen.

Sopimuksen tarkoituksena on taata jokaiselle turkulaiselle nuorelle pelaajalle mahdollisuus pelata Turun seudulla omalla sarjatasollaan ja kehittyä. TPS:n urheilutoimenjohtaja Ari Vuori oli silminnähden tyytyväinen sopimukseen.

− Nuori pelaaja pääsee pelaamaan ja kehittymään itselle sopivimmalla sarjatasolla ja sitä kautta jokaiselle nuorelle turkulaispelaajalle löytyisi paikka pelata, kertoi Vuori.

TUTO Hockeyn pelaajakoordinaattori Elmo Aittola kertoi seuran olevan selkeästi kasvattajaseura ja tämän sopimuksen tuovan heille paljon mahdollisuuksia kehittää turkulaista kiekkoa.

− Ihmettelin tullessani TUTOon, että miksi lainapelaajat tulevat Raumalta tai Porista taikka mistä. Nyt ensimmäistä kertaa päästään kehittämään turkulaista pelaajapolkua tosissaan. Olemme selkeästi kasvattajaseura ja tämän sopimuksen avulla voidaan viedä turkulaista kiekkoa eteenpäin, kommentoi TUTO Hockeyn hallituksen puheenjohtaja Tuomas Haanpää.

Myös HC Indians Kaarinan puheenjohtaja Tero Huhto oli innoissaan sopimuksesta.

− Tämä on loistava asia turkulaiselle kiekkoilulle, Huhto hehkutti.

» Lähetä palautetta toimitukselle