Turhautuneelle Raskille kauden yhdeksäs tappio

Rask taipui Bobby Ryanin rankkarissa ratkaisevan kerran.
Dave Cameronin alaisuudessa tällä viikolla aloittanut Ottawa Senators nappasi uuden valmentajansa ensimmäisen voiton kukistamalla Boston Bruinsin rankkarien jälkeen.

Väliaikaisen valmentajan nimikkeellä päävalmentaja Paul MacLeanin korvannut Dave Cameron sai lauantaina hymyillä ensimmäisen voittonsa ansiosta. Torstaina ensimmäisessä pelissä tappion kokenut Cameronin joukkue kokosi rivinsä otteluun Boston Bruinsia vastaan.

Tuloksena oli makea 3-2-voitto rankkarien jälkeen. Voittomaalin iski Bobby Ryan, joka ohitti ratkaisevassa laukauksessa Tuukka Raskin. Turhautunut Rask hakkasi mailaansa jäähän. Kyseessä oli kauden yhdeksäs tappio Raskille.

Huono peli ei suomalaismaalivahdilta ollut kyseessä. Yhteensä 29 kertaa itse ottelussa kiekon tielle venynyt Rask otti etenkin jatkoajalla upean torjunnan nimenomaan Ryanin yrityksestä.

Ottelun maalinteon aloitti Bruinsin Craig Cunningham, jolle osuma oli NHL-uran ensimmäinen. Maali syntyi alivoimalla. Kyseessä oli hänelle vasta uran seitsemäs ottelu NHL:ssä. Cunningham on Bruinsin neljännen kierroksen varaus vuodelta 2010.

Toisen erän maalit tekivät Senatorsin Mika Zibanejad ja Bruinsin Loui Eriksson. Jatkoajalle vieneen osuman viimeisteli Senatorsin veteraanisentteri David Legwand ylivoimalla kolmannen erän viidennellä minuutilla.

Alkuillan toisessa ottelussa pisteet vei Philadelphia Flyers, joka rökitti Carolina Hurricanesia luvuin 5-1. Illan mieluisin maali syntyi Flyers-hyökkääjä Scott Laughtonin lavasta, sillä hänellekin osuma oli NHL-uran ensimmäinen. Laughton on seuran ykkösvaraus vuodelta 2012.

Boston - Ottawa 2-3 vl.
Philadelphia - Carolina 5-1
Buffalo - Florida 4-3 ja.
Toronto - Detroit 4-1
Washington - Tampa Bay 4-2
NY Islanders - Chicago 3-2
Columbus - Pittsburgh 4-3 vl.
Winnipeg - Anaheim 1-4