Tulikuuma Rask johti maalivahtien näytöstä

Rask on saanut tuuletella viime aikoina.
Maalivahdit nousivat päärooliin yön kahdessa NHL-ottelussa. Boston Bruinsin Tuukka Raskin huippuvireen joutui tällä kertaa toteamaan juuri päävalmentajaa vaihtanut Pittsburgh Penguins.

Joulukuun loistavasti aloittanut Boston Bruinsin Tuukka Rask nousi jälleen otsikoihin, kun Bruins kaatoi kotonaan Pittsburgh Penguinsin 3-0. Raskin nollapeliin vaadittiin 34 torjuntaa. Jeff Zatkoff Penguins-maalin suulla ehti kiekon tielle 26 kertaa.

Rask on nyt voittanut neljä viimeisintä pelaamaansa ottelua ja päästänyt näissä yhteensä vain kaksi maalia. Raskin kauden neljäs nollapeli nosti savonlinnalaisen liigan nollapelitilaston jaetulle kärkipaikalle.

Rask jakoi ottelun jälkeen kiitosta joukkuetovereilleen.

− Kun noudatamme pelisysteemiämme, on maalivahdeillakin helpompaa. Valtaosa laukauksista tuli maalintekosektorin ulkopuolelta.

Kahden tehopisteen iltaa viettänyt Bruinsin Jimmy Hayes oli järjestämässä Max Talbotin tekemää ottelun avausmaalia ja viimeisteli itse 2−0-maalin toisessa erässä. Myös Ryan Spooner kirjautti tehot 1+1.

Penguins kärsi nyt viidennen tappionsa kuuteen viimeiseen otteluun. Uuden päävalmentajan Mike Sullivanin ura Penguinsin käskyttäjänä on alkanut kahdella tappiolla.

Holtbylle kauden 20. voitto

Myös kierroksen toisessa ottelussa loistivat maalivahdit. NHL:n maalivahtien voittotilaston kärkinimi Washington Capitalsin Braden Holtby kartutti voittosaldoaan yhdellä, kun Capitals nitisti kotijäällään Ottawa Senatorsin lukemin 2-1. Holtby on nyt voittanut 20 pelaamistaan 25 ottelusta.

26-vuotias kanadalaisvahti venyi kiekon tielle yhteensä 26 kertaa ja palkittiin ottelun parhaana. Vastakkaisessä päädyssä viime kevään sensaatio, Senators-torjuja Andrew Hammond, kirjautti tilastoihin 23 torjuntaa.

Capitalsin tehomiehenä hääri Michael Latta, joka viimeisteli läpiajosta ottelun avausmaalin ensimmäisessä erässä ja sai syöttöpisteen John Carlsonin 2−0-osumaan toisessa erässä. Latta oli seurannut kaksi Capitalsin edellistä ottelua kokoonpanon ulkopuolelta, mutta käytti nyt näytönpaikkansa.

WASHINGTON - OTTAWA 2-1
BOSTON - PITTSBURGH 3-0