Tshekki liian kova vastus Mestis-leijonille

MESTIS, MAAJOUKKUE / Uutinen
Mestiksen parhaimmistosta koottu joukkue kohtasi tiistaina Nagano Cupissa Tshekkiä edustavan Pardubicen seurajoukkueen. Tshekin Extra-liigaa johtava Pardubice pyöritti Mestis-tähtiä selvästi lukemin 6-1 (1-0, 3-0,2-1). Tshekki nappasi siis turnauksen voiton, ja jätti Mestis-maajoukkueen nuolemaan näppejään.

Tasoero oli selvä, kun Tshekin monia A-maajoukkuepelureitakin sisältänyt Pardubicen joukkue kohtasi Mestis-maajoukkueen. Ensimmäisessä erässä Mestiksen tähdet pysyivät vielä kuta kuinkin vauhdissa mukana, eikä Pardubice johtanut vauhdikkaan avauserän jälkeen kuin yhdellä maalilla.

Toisessa erässä kokeneet Tshekit runnoivat kolme maalia turnauksen avausottelunsa pelanneen KooKoon Carl Grahnin taakse, ja Suomi tippui kelkasta. Kolmannessa erässä Tshekit mättivät Mestis-maajoukkueen maalin perukoille vielä kaksi maalia Suomen ainokaista - Jukuri-pelaaja Niko Kantelisen tekemää - vastaan, joten turnaukselle löydettiin voittaja Keski-Euroopasta.

- Tasoero oli huikea. Täytyy kuitenkin muistaa, että vastassa oli yksi Euroopan parhaista seurajoukkueista. Sikäli tämä oli monelle pojalle loistavaa oppia, Mestis-maajoukkueen päävalmentaja Jarmo Kauppi kommentoi ottelua Suomen Jääkiekkoliiton sivuilla.

Suomen parhaana ottelussa palkittiin KooKoon Mikko Pukka. Turnauksen tehokkain Leijona oli Jukurien Niko Kantalinen, joka mätti - mikäli Kanadaa vastaan käyty harjoitusottelu lasketaan mukaan - peräti viisi maalia. Mestis palaa tauolta lauantaina täydellä ottelukierroksella.

Suomi pelasi Nagano Cupissa jo kolme ottelua ennen Pardubicea vastaan pelattua ratkaisevaa koitosta. Maanantaina Suomi kohtasi Kanadan QSPHL-liigan pelureista kootun joukkueen lukemiin 2-2 päättyneessä mittelössä. Suomi nousi ottelussa kahteen kertaan tasoihin Janne Pesosen ja Mikko Niinikosken maaleilla, mutta ei hyvästä taistelusta huolimatta kyennyt kellistämään fyysistä kanadalaisjoukkuetta. Sportin Håkan Danielsson piti loistavilla torjunnoillaan Suomea ottelussa mukana.

Sunnuntaina Mestis-tähdet kaatoivat Japanissa suorana lähetyksenä televisioidussa ottelussa isäntämään joukkueen 3-1-lukemin. Voitto on Mestiksen maajoukkueelle arvokas siinäkin mielessä, että Japani on mukana keväällä Suomessa pelattavissa A-tason MM-kisoissa. Suomen maaleista Japani-mittelössä vastasivat Niko Kantelinen, Hannu Väisänen ja Pasi Järvinen.

Suomi ja maanantainen vastustajansa Kanada kohtasivat harjoitusottelun merkeissä jo perjantaina. Kovaa pelaava kanadalaisryhmittymä kaatui silloin luvuin 5-3 (2-2, 1-0, 2-1). Suomen parhaana pelaajana palkittiin kolme maalia iskenyt Niko Kantelinen. KooKoon Mikko Pukka ja K-Vantaan Tommi Hannus osuivat maalirautojen väliin kertaalleen. KooKoon Carl Grahn ja Sportin Håkan Danielsson torjuivat ottelun puoliksi.

Tshekki-Suomi 6-1 (1-0, 3-0, 2-1)

09.17 1-0 Radoslav Kropac (Michal Tvrdik, Lubomir Pistek)

30.05 2-0 Jaroslav Kudrna (Stanislav Horak)

31.13 3-0 Tvrdik (Pistek)

35.50 4-0 Petr Prucha (Petr Koukal, Jan Kolar) yv.

49.54 5-0 Prucha

55.14 5-1 Niko Kantelinen (Ilari Filppula, Pasi Järvinen)

58.07 6-1 Petr Sykora av.