TS: Tuomas Suomisen ura päätökseen

LIIGA / Uutinen
Tuomas Suominen nähdään jatkossa katsomon puolella.
Kuva © Timo Savela
Hyökkääjä Tuomas Suomisen ura jääkiekkoilijana on ohi vaikean loukkaantumisen takia. Asiasta ensimmäisenä kertoi Turun Sanomat verkkosivuillaan.

Tuomas Suominen joutuu lopettamaan jääkiekkoilijan uransa. 30-vuotias laitahyökkääjä kävi keväällä 2014 kolmannessa lonkkaleikkauksessaan, mutta ei ole toipunut pelikuntoon.

− Vamma tuli alun perin syksyllä 2011 jossain treenipelissä. Sen jälkeen lonkkaa on leikattu kolme kertaa, mutta nyt luistelu ei enää ole mahdollista. Harmi, sillä olisin mielelläni jatkanut pelaamista, Suominen kertoo taustaa vaikeasta loukkaantumisestaan.

− Lonkka vaivasi oikeastaan koko viime kauden. Kauden loppu oli aika tuskainen ja päätimme lääkäreiden kanssa kokeilla vielä yhtä leikkausta. Ei siitä kuitenkaan enää pelikelpoista tullut. Luistelu on mahdotonta ja siviilissäkin lonkkaa särkee melkein koko ajan, laitahyökkääjä jatkaa.

TPS-kasvatti pelasi koko liigauransa kasvattajaseurassaan. Liigan runkosarjan pelejä hänelle kertyi kahdeksan kauden aikana 342, joissa hyökkääjä saalisti yhteensä 53+81=134 tehopistettä.

Suominen voitti urallaan myös liigamestaruuden keväällä 2010.

Lähde: Turun Sanomat

» Lähetä palautetta toimitukselle