TS: Saku Koivun komea ura päätökseen

NHL / Uutinen
Koivu muistetaan muun muassa Canadiensin pitkäaikaisena kapteenina.
Kuva © Getty Images
Turun Sanomat kertoo NHL:ssä pitkän uran pelanneen Saku Koivu ripustavan hokkarit naulaan.

Saku Koivu lopettaa vuonna 1992 alkaneen ammattilaisuransa. 39-vuotias TPS-kasvatti ehti tahkota peräti 1124 NHL-ottelua Montréal Canadiensin ja Anaheim Ducksin joukkueissa. Koivu sai kunnian kantaa Canadiensin kapteenin tunnusta paidassaan yhdeksän kauden ajan.

Viime kaudella Koivu pelasi Ducksissa 65 ottelua, joissa turkulainen iski tehopisteet 11+18. Parhaalla NHL-kaudellaan 2006-2007 sentteri ylsi 75 tehopisteeseen. NHL-uran yhteissaldoksi kertyi 255+587=832.

Koivu toimi urallaan usein myös maajoukkueen kapteenina. Hän oli voittamassa Suomen ensimmäistä MM-kultaa vuonna 1995. Kapteenina hän oli muun muassa vuoden 2004 World Cup -hopeajoukkueessa sekä Torinon olympialaisissa, josta oli tuomisina niin ikään hopeaa.

Syksyllä 2001 Koivun diagnosoitiin sairastvan non-Hodgininin lymfoomaa. Syöpä piti hänet poissa kaukaloista lähes koko kauden 2001-2002. Kauden jälkeen Koivu palkittiin Bill Masterton Memorial Trophyllä, joka jaetaan vuosittain pelaajalle, joka osoittaa parhaiten sisukkuutta, urheiluhenkeä ja omistautumista jääkiekolle.

− Nyt on oikea aika lopettaa pelaaminen. Päätös on pitkän pohdinnan tulos. Olen sisäisesti tehnyt lopettamispäätöstä jo kauan. Tunnen, että tämä on sataprosenttisesti oikea päätös itseni ja perheeni kannalta, kertoi Koivu Turun Sanomille.

» Lähetä palautetta toimitukselle