TPS:n A-nuoret ottivat toisen kiinnityksen finaalipaikkaan

Muut Sarjat / Uutinen
Kultakypärää ei A-nuorten pelissä ollut, mutta Rantasen peli sujui ilman sitäkin.
Turkuhallissa jopa 2150 silmäparia todistivat TPS:n ja Bluesin välistä A-nuorten välieräpeliä. Toinen osaottelu päättyi lopulta turkulaisyleisön mieliksi TPS:n 4—1-voittoon.

TPS lähti kotonaan hakemaan jo toista välierävaiheen voittoaan Bluesista. Finaaleihin pääsee kolmella voitolla, joten Palloseura on enää yhden voiton päässä finaalipaikasta.

Isäntien joukkueesta peräti 14 pelaajaa on käynyt kokeilemassa siipiensä kantavuutta Liigassa. Valovoimaisin tähti oli lauantain kamppailussa Mikko Rantanen, joka teki tehot 1+1.

Kaksi erää tasaista

Avauserä Turussa oli vauhdikkaasta ja energisestä pelaamisesta huolimatta maaliton. TPS sai rakennettua hieman paremmat maalintekopaikat, mutta erityisen mainittavia tapahtumia ensimmäisessä erässä ei nähty paria Blues-vahti Christoffer Hernbergin torjuntaa lukuun ottamatta.

Ajoittain vaikutti siltä, että pudotuspeleille tyypillisesti molempien joukkueiden pelissä oli enemmän vauhtia kuin järkeä.

Blues aloitti toisen erän terävästi. Urho Vaakanaisen siniviivalta lähettämä lyöntilaukaus meni aivan TPS-maalin ylänurkkaan. Kuti oli niin napakka, että edes Blues-valmentaja Tero Lehterän muhkeat pudotuspeliviikset eivät kerenneet värähtää.

Kymmenen minuuttia myöhemmin TPS tasasi puntit. Kärpät puolivälierissä jatkoerämaalillaan pudottanut TPS-sentteri Julius Vähätalo toi pelin tasoihin kotiyleisön suureksi riemuksi. Ote alkoi kääntyä isännille ottelun puolivälissä tulleen tasoitusmaalin myötä.

Päätöserässä TPS meni menojaan

Kolmanteen erään Palloseura tuli huomattavasti vierasjoukkuetta valmiimpana. Niklas Salon rannelaukaus painui vastustamattomasti Blues-maalin alanurkkaan, kun kolmatta erää oli takana viitisen minuuttia.

Tästä vain kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin TPS-hyökkääjä Oskari Siiki oli unohdettu aivan vapaaksi parhaalle maalintekosektorille. Rantanen syötti kiekon Siikille, joka laukoi suoraan syötöstä kiekon Bluesin nuottaan.

TPS kaunisteli lukemiksi 4—1 kolme minuuttia ennen ottelun päätöstä. Pahoissa vaikeuksissa etenkin Rantasen kanssa ollut Veeti Vainio menetti kiekon kyseiselle TPS-hyökkääjälle. Upeasti kiekon itselleen karvannut Rantanen pääsi nokikkain Hernbergin kanssa. Ensimmäisen yrityksen Blues-torjuja pysäytti, mutta toiseen hän ei enää yltänyt.

Turkulaiset voivat laittaa ottelusarjan poikki jo sunnuntaina, kun TPS matkustaa Espoon Matinkylään Bluesin vieraaksi. Otteluparin voittaja saa loppuottelusarjaan vastaansa joko Ilveksen tai HPK:n.