TPS lainaa kanadalaispuolustajaa

TPS vahvistaa loukkaantumisten runtelemaa peräpäätään lainaamalla Leksands IF:n puolustaja Jean-Luc Grand-Pierren riveihinsä lokakuun 15. päivään asti.

European Trophy -turnauksessa kovia kokenut TPS-pakisto vahvistuu kanadalaisella Jean-Luc Grand-Pierrellä. Isokokoinen puolustaja tulee Turkuun lainalle ruotsalaisjoukkue Leksands IF:stä, jonka kanssa miehellä on sopimus aina kevääseen 2012 asti. 33-vuotiaan Grand-Pierren lainapesti TPS-paidassa kestää 15.10. saakka, jonka jälkeen hän palaa takaisin Allsvenskan-tohinoiden pariin.

TPS joutui tekemään nopean liikkeen puolustajamarkkinoilla, sillä joukkueen vakipakistosta ovat liigakauden avauksessa mitä suurimmalla todennäköisyydellä sivussa erinäisistä vammoista kärsivät Aki Berg, Garrett Raboin ja Markus Nordlund.

– European Trophyn pelien loukkaantumiset ja sen seurauksena muiden puolustajien ylikuormituksen takia päädyimme lyhytaikaiseen apuun sarjakauden alkuun vahvistamaan miehistöämme, kun oikeanlainen pelaaja löytyi, toteaa TPS:n pelaajakoordinaattori Ari Vuori.

Urallaan yhteensä 273 NHL-ottelua Buffalo Sabresin, Columbus Blue Jacketsin, Atlanta Thrashersin ja Washington Capitalsin sotisovissa tahkonnut Grand-Pierre edusti viime kaudella Norjan pääsarjajoukkue Stjerneniä ja Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Allsvenskanissa pelaavaa Leksandia.

– Jean-Luc on kokenut NHL-pelaaja ja huippujohtaja, joka tuo meidän joukkueeseen kovaa asennetta sekä fyysisyyttä. Hän on isokokoinen pelaaja, joka kuitenkin luistelee hyvin ja pystyy liikuttamaan kiekkoa. Hänelle on käyttöä erikoistilannepelaamisessa ja hän on elementissään etenkin alivoimapelaajana, Vuori kommentoi.

Lue myös

TPS-hyökkääjä toistaiseksi sivussa - sai vamman korkeasta mailasta

LIIGA | 19.1.2018 21:56
Jasper Lindsten on toistaiseksi sivussa peleistä ylävartalovamman takia. lue lisää

Kurinpidolle viikonlopputöitä - kaksi tapausta delegaation tutkintaan

LIIGA | 19.1.2018 16:37
Torstain kierroksen ulosajoista kaksi etenee kurinpitodelegaation käsittelyyn. lue lisää

Pikkaraiselle ulosajo toisen erän päätteeksi − keihästi Jukurien pelaajaa

LIIGA | 18.1.2018 20:15
TPS:n Ilkka Pikkarainen keihästi Jukurien puolustajaa torstai-illan ottelussa, kun joukkueiden välistä kamppailua oli pelattu kaksi erää. lue lisää

TPS:n puolustajalupaus vahvistamaan TUTOa

LIIGA | MESTIS | Suomi-sarja | 17.1.2018 10:20
Puolustaja Olli Kaskinen saapuu TUTOon lainapestillä Turun Palloseurasta. lue lisää

Nollapelien erikoismies jatkaa Palloseurassa

LIIGA | 16.1.2018 14:24
TPS käyttää optionsa nollapelitilaston jaetulla kärksijalla keikkuvan maalivahti Rasmus Tirrosen kanssa. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Jean-Luc Grand-Pierre

s. 1977 Montreal, PQ, CAN
191CM / 94KG
SOPIMUS: laina (Leksands IF 2011)
VARAUS: 1995 St. Louis Blues 7. kierros #179