TPS ja SaiPa kohtaavat A-junnujen loppuottelusarjassa

LIIGA / Uutinen
A-junioreiden SM-liigan loppuottelupari selvisi viikonloppuna, kun TPS ja SaiPa voittivat välierien ratkaisupeleissä vastustajansa. TPS kaatoi HPK:n suoraan kahdessa osaottelussa, kun taas SaiPan ja HIFK:in välien selvittely meni kolmanteen osaotteluun. Loppuottelut alkavat torstaina 21.3. Turussa, ja finaalit pelataan paras viidestä –systeemillä. Pronssiottelussa puolestaan kohtaavat välierissä hävinneet HIFK ja HPK. Pronssin kohtalo ratkaistaan kerrasta poikki –systeemillä, ja tämä ottelu pelataan ensi lauantaina 23.3. Helsingissä.

HPK:n ja TPS:n toinen kohtaaminen alkoi yhtä tasaisena kuin mitä oli ensimmäinen välieräottelu. Tilanne oli ensimmäisen erän jälkeen 1-1, mutta toisessa erässä ennen erän puoliväliä TPS meni Juho Lehtisalon, Matias Metsärannan ja Markus Seikolan maaleilla jo 1-4-johtoon. HPK aloitti kuitenkin kirin hyvissä ajoin, ja kavensi, ja lopulta tasoitti, ottelun ennen 60-minuuttisen täyttymistä Max Kenigin, Jarno Virkin ja Teppo Tuomasen maaleilla. Näin mentiin jatkoerälle, jolloin ajassa 66:45 TPS-hyökkääjä Matti Aho teki voittomaalin. Ottelun voitto TPS:lle maalein 4-5, TPS finaaleihin ja HPK pronssiotteluun.

Otteluparissa SaiPa-HIFK mentiin kolmanteen osaotteluun. SaiPa oli torstaina ottanut 5-2-kotivoiton Lappeenrannassa, jonka sitten HIFK kuittasi lauantaina Helsingissä maalein 7-3. Ottelun ratkaisu tapahtui toisessa erässä, kun SaiPa sortui jäähyilyyn. HIFK teki kolme maalia SaiPan jäähyistä (Teemu Somppi 5 min), ja karkasi lopulta toisessa erässä jo 5-1-johtoon. Päätöserä oli pelkkää kosmetiikkaa, ja lopulta päädyttiin 7-3-lukemiin. Voitot olivat nyt 1-1, joten otteluparin ratkaisu siirtyi Lappeenrantaan.

Ratkaiseva kolmas ottelu SaiPan ja HIFK:in välillä oli sitten tasainen kamppailu. HIFK meni ensimmäisessä erässä 0-1-johtoon, mutta SaiPa tasoitti toisessa erässä, joten kolmanteen erään lähdettiin 1-1-lukemissa. Päätöserässä HIFK meni kaksi kertaa johtoon, jotka SaiPa kuitenkin tasoitti. 3-3-tilanteessa mentiin jatkoerään, jolloin ratkaisu tuli suhteellisen nopeasti. Ajassa 62:48 runsaasti SM-liigakokemusta omaava Ville Hämäläinen teki 4-3-voittomaalin runsaan lappeenrantalaisyleisön riemuksi. SaiPalle toinen voitto ja joukkue loppuotteluihin, HIFK:in jäädessä pronssiotteluun.

TPS ja SaiPa kohtaavat nyt ensimmäistä kertaa historian aikana loppuotteluissa. TPS:lle menestys on miltei joka päiväistä herkkua, mutta SaiPan menestysvuosista on aikaa: ainoa mestaruus tuli kaudella 1969-70, viimeisin pronssimitalikin on kaudelta 1973-74. Tämän kauden runkosarjassa joukkueet kohtasivat välisarjassa kaksi kertaa: marraskuussa SaiPan kotiottelu päättyi TPS:n 2-4-vierasvoittoon, ja tammikuussa TPS:n kotiottelu SaiPan vierasvoittoon 1-3. Tasaista oli sarjassa, ja tasaista on varmaan finaaleissakin.

» Lähetä palautetta toimitukselle