Tortorella johtaa Yhdysvaltoja World Cupissa

MAAJOUKKUE / Uutinen
John Tortorella palaa penkin taakse ensi syksynä.
Kuva © Getty Images
John Tortorella on Yhdysvaltojen päävalmentaja ensi syksynä pelattavassa World Cupissa. USA:n jääkiekkoliitto julkisti päävalmentajansa viime maanantaina suorassa urheilukanava ESPN:n lähetyksessä. Joukkueelle ei ole vielä nimitetty apuvalmentajia.

57-vuotias Tortorella palaa penkin taakse pidettyään vuoden tauon valmentamisesta. Hänellä on aiempaa kokemusta Tampa Bay Lightningin, New York Rangersin ja Vancouver Canucksin peräsimestä. Tampa Bayssä mies johdatti Lightningin seurahistoriansa ensimmäiseen ja tällä hetkellä ainoaan Stanley Cup -mestaruuteen. Samana vuonna mies palkittiin vuoden valmentaja -palkinnolla.

New Yorkissa Tortorella johdatti joukkonsa kertaalleen Itäisen konferenssin finaaliin, mutta suurinta pokaalia mies ei Manhattanille tuonut. Vancouverissa Tortorella ehti valmentaa vain yhden kauden, ennen kuin mies sai potkut joukkueesta kesällä 2014. 

World Cup pelataan ensi syksynä Torontossa ennen NHL-kauden alkua. Turnaukseen osallistuu Kanada, USA, Suomi, Ruotsi, Venäjä, Tšekki, sekä Euroopan yhdistelmäjoukkue ja Pohjois-Amerikan alle 23-vuotiaista pelaajista koottu joukkue.

» Lähetä palautetta toimitukselle