Tony Virta palaa Hämeenlinnaan

LIIGA / Uutinen
Hämeenlinnalaislähtöinen Tony Virta on allekirjoittanut HPK:n kanssa sopimuksen ja palaa ensi kaudeksi kasvattajaseuraansa.

TPS:n riveistä SM-liigan parhaaksi pelaajaksi valittu Virta siirtyi Minnesota Wildin NHL-joukkueeseen kovapalkkaisella sopimuksella. Ensimmäisen farmivuoden Virta vielä sinnitteli, mutta kesken tämän kauden huippuhyökkääjä siirtyi Ruotsin Elitserieniin, Södertäljen joukkueeseen.

Jatkoajan tavoittama HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela kertoi, että syyt Virran paluusen olivat myös muualla kuin kaukalossa.

- Eihän me välttämättä pystytä samalla viivalla taloudellisesti kilpailemaan muiden joukkueiden kanssa, mutta tällä kertaa vaa'assa painoivat myös muut kuin taloudelliset seikat. Virralla valmistuu juuri talo Hämeenlinnaan ja hänen lapsensa aloittaa koulun, joten paluu Hämeenlinnaan oli järkevä vaihtoehto.

Virrasta olivat kiinnostuneita myös useat suomalaiset seurat pääkaupunkiseudun johdolla, sekä ulkomaiset kuten sveitsiläinen EV Zug.

Kysyttäessä Virran kiinnittämisen vaikutuksesta muun joukkueen tilanteeseen, Korpela ei juuri halunnut kommentoida mm. Jan Pardavyn tulevaisuutta joukkueessa.

- Kun yksi mies tulee niin tottakai jonkin on myös lähdettävä, mutta ei se sitä tarkoita ettäkö tässä nyt vaikka Pardavy olisi tulilinjalla. Joukkuetta rakennetaan ja tilanteen mukaan katsotaan mitä tapahtuu.

HPK:n kanssa kaksi aiempaa kesää jo harjoitelleen Virran solmima sopimus on yksivuotinen.

Viime kesänä Tony Virta valotti näkemyksiään tulevaisuutensa suhteen Jatkoajan kaksiosaisessa haastattelussa

» Lähetä palautetta toimitukselle